2014. gada 18. septembrī plkst. 18:00 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (Rīgā, Mūkusalas ielā 3), 133. telpā (1. stāvā) notiks tekstgrupas “Orbīta” multimediālās dzejas izstādes “Orbītai 15” atklāšana.

Izstādē būs aplūkojami apkopoti 15 gadu ilgā periodā tapuši nozīmīgākie “Orbītas” darbi, video, audio ieraksti un izdevumi – dzejas grāmatas, dzejas CD un DVD. Tā uzskatāma par sava veida tekstgrupas radošās darbības retrospekciju. Vienlaikus arī likts uzsvars uz “Orbītas” radošo darbu un projektu dažādību – būs gan agrīno performanču ieraksti, dzejas video darbi, grāmatas, dzejas instalācijas u.c.

Dzejnieku un mākslinieku apvienības “Orbīta” kodolu veido dzejnieki un multimediju mākslinieki Artūrs Punte, Semjons Haņins, Aleksandrs Zapoļs, Žoržs Uaļļiks, Vladimirs Svetlovs, Sergejs Timofejevs un mākslinieks Vladimirs Leibgams. Apvienība regulāri sadarbojas ar citiem dzejniekiem un māksliniekiem dažādu projektu īstenošanā.

Pēdējā laika plašākās “Orbītas” aktivitātes ir projekts “Rīgas dzejas karte” un apvienības dalībnieku un citu Latvijas krievu dzejnieku un mākslinieku grāmatu sēriju izdošana.

Informācija par “Orbītu”

Izstāde aplūkojama līdz 30. septembrim LNB darba laikā. Ieeja bezmaksas.