2014. gada 22. septembrī plkst. 11.00 Ventspils Bērnu bibliotēka (Ventspilī, Akmeņu ielā 2) aizsāks Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiāli atbalstītā projekta “Es lasu, esmu aktuāls!” īstenošanu.

Pirmajā tikšanās reizē Bērnu bibliotēkā viesosies grāmatu “Vilcenes stāsts”, “Septiņi”, “Kaķa lāsts” un “Lidojums” autore, bērnu un jauniešu oriģināldarbu  konkursa “Zvaigznes grāmata” laureāte, 2011. gada Lielās lasītāju balvas ieguvēja, rakstniece Linda Nemiera (Dreimane). Autore raksta fantāzijas žanrā, kuru īpaši iecienījuši jaunieši. Latviešu fantāzijas un fantastikas žanrs jau labu laiku vairs nav dēvējams par trūcīgi apsētu lauciņu un viena no pirmajām celmlauzēm šajā virzienā ir Linda Nemiera.

Rakstnieces romānos uzburtajā fantāzijas pasaulē veiksmīgi  un vienlīdz nopietni līdzās maģijai pastāv racionālās pasaules cilvēcīgums un cildenums. Fantāzija literatūrā sev pieprasa inteliģentu, domā un garā neierobežotu  lasītāju, kurš, pateicoties maģiskās pasaules iespējām, redz apliecinājumu, ka ne vienmēr viss ir tā, kā izskatās.

Linda Nemiera ir mācījusies Rīgas 1. ģimnāzijā, Latvijas Universitātē studējusi vēsturi un vadībzinības. Lai arī rakstnieces  izglītība nav saistīta ar rakstniecību, stāstu sacerēšana kopš mazotnes ir autores sirdslieta. Pirmais stāstiņš tika publicēts 11 gadu vecumā. Kā savas radošās autoritātes un iedvesmas avotus L.Nemiera min Staņislavu Lemu un viņa romānu “Magelāna mākonis”, kā arī Roberta Holdstoka darbu “Mitago mežs”.

Ieeja uz pasākumu bez maksas.