Protestos piedalījās arī slavenā Venēcijas Dodžu pils un Vekio pils Florencē, un tos organizēja Itālijas mākslas un kultūras aktivitāšu aģentūra “Federculture”.

“Mums ir viens mērķis – mainīt budžeta nosacījumus, kas soda kultūras sektoru,” teikts “Federculture” paziņojumā.

Vairums protestētā iesaistīto muzeju darbu sāka vēlāk nekā ierasts.

Protestu organizētāji paziņojuši, ka kultūras budžetu valdība nākamo trīs gadu laikā plāno samazināt aptuveni par 280 miljoniem eiro (197 miljoniem latu). Tostarp 58 miljonus eiro (41 miljonu latu) gadā paredzēts noņemt Kultūras ministrijai vien.

Valsts mēroga protesta akcijā iesaistījušās arī bibliotēkas, teātri, vēstures parki un arheoloģiskie pieminekļi. Protestē arī tādas pasaules slavenas pilsētas kā Florence, Roma un Venēcija, kā arī mazākas pilsētas visā valstī.

“Māksla ir Itālijas pamatnodarbe, un, samazinot kultūru, valdība riskē apzagt valsts nākotni,” jau agrāk paziņojis Itālijas Nacionālās kopienu asociācijas pārstāvis Andrea Ranieri, kura pārstāvētā organizācija atbalstīja šos protestus.

Kā ziņots, Itālijas valdība izstrādājusi taupības pasākumus 25 miljardu eiro (17,5 miljardu latu) apmērā, kuru mērķis ir samazināt valsts budžeta deficītu un atjaunot pārliecību finanšu tirgos.

 

 

LETA AFP

Copyright © LETA