Laikā līdz 6. decembrim trijās kārtās un papildkārtā tiks noteikts katra Latvijas reģiona prasmīgākais informācijas meklētājs datu bāzē letonika.lv. Uzvarētāji saņems vērtīgas un izglītojošas balvas. Trīs galvenās balvas – brauciens uz Eiropas Parlamentu.

 

Konkursu informatīvi atbalsta radio SWH, un konkursa laikā ik pirmdienu radio SWH ēterā tiks izspēlēts tiešraides zibenskonkurss ar suvenīrbalvām.

 

Izmēģināt spēkus informācijas meklēšanas azartiskajā sacensībā aicināti visi interesenti. Lai piedalītos konkursā, jādodas uz tuvāko bibliotēku un jāpiereģistrējas, jo atbilstoši rīkotāju mērķiem un konkursa misijai dalībniekiem jābūt reģistrētiem bibliotēku lasītājiem. Tādēļ konkursa noslēgumā īpaši sumināta tiks arī aktīvākā bibliotēka, proti, tā, no kuras konkursā piedalīsies procentuāli lielākais bibliotēkas lasītāju skaits.

 

Tradīcija turpinās

“Kā jau ierasts, rudenī atkal esam Latvijas bibliotēkās ar nepacietīgi gaidīto letonika.lv konkursu. Un ir vienlīdz liels prieks kā tikties ar mūsu ilggadējiem konkursantiem, tā arī sveikt mūsu ‘klubiņā’ jaunus, ne mazāk azartiskus erudītus. Šogad balvas ir tādas, par kurām noteikti ir vērts pacīnīties! Lai arī konkurence būs liela, jo sagaidām, ka piedalīsies vismaz tūkstotis dalībnieku, izredzes uzvarēt ir vienādas visiem. To nodrošina lieliskais Gaismas tīkls, kas pieejams ikvienā Latvijas bibliotēkā. Nāc un piedalies! Tā ir lieliska iespēja uzzināt daudz jauna, pārbaudīt savas zināšanās un pilnveidot informācijas meklēšanas, izvērtēšanas un pasniegšanas prasmi,” aicina sabiedrības “Tilde” uzziņas sistēmas grupas attīstības vadītāja Anita Vasiļjeva.

 

Lieliska iespēja zināšanu ieguvei un informācijas meklēšanas prasmju pilnveidei
“Mēs ar gandarījumu iesaistāmies šajā konkursā, kas rosina izzināt pasauli, pilnveido informācijas meklēšanas prasmes,” uzsver www.ParSportu.lv redaktors Arturs Vaiders. “Šādi konkursi māca rīkoties ar informācijas avotiem, izvērtēt un apstrādāt informāciju.  Arī veicina interesi par konkrētām dzīves jomām, sportu ieskaitot. Tā ir lieliska un lietderīga brīvā laika pavadīšanas iespēja. www.ParSportu.lv ir salīdzinoši jauns portāls, tomēr jau ar pieredzi. Gan ziņu iegūšanā, gan to apstrādē un pasniegšanā. Ceram, ka šis konkurss sniegs jaunas zināšanas un pavērs jaunas iespējas tā dalībniekiem.”

 

“Allaž esmu atbalstījusi dažādu paaudžu cilvēku centienus lietderīgi pavadīt brīvo laiku, izzināt un vairāk uzzināt. Latvijai vajadzīgi gudri un centīgi ļaudis, un tieši bibliotēkas, kuras šobrīd  pārtapušas par sabiedriski izglītojošiem centriem, sniedz plašas iespējas zināšanu ieguvē un jaunu iespēju apzināšanā cilvēkiem no dažādiem sociālajiem slāņiem, jo bibliotēku daudzveidīgie resursi apmeklētājiem pieejami bez maksas,” iesaistīšanos konkursa atbalstīšanā pamato Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere. “Pašus erudītākos priecāšos redzēt Briselē Eiropas Parlamentā!”

 

Datu bāzes letonika.lv abonēšanas maksu pašvaldību publiskajām bibliotēkām sedz aģentūra “Kultūras informācijas sistēmas”.