Ar mērķi – padarīt pieejamu atjaunoto Latvijas animācijas filmu mantojumu iespējami lielākai daļai Latvijas sabiedrības – Nacionālais kino centrs (NKC) kopā ar valsts aģentūru Kultūras informācijas sistēmas (KIS) un Latvijas Kinoproducentu asociāciju, pateicoties Valsts Kultūrkapitāla atbalstam, šā gada novembrī un decembra sākumā sadarbībā ar piecām Latvijas publiskajām bibliotēkām rīkos atjaunoto Arnolda Burova animācijas filmu pēcpusdienas.

 

Pasākums paredzēts visplašākajam apmeklētāju lokam, sākot no pirmskolas un sākumskolas vecuma bērniem, kuriem tā būs pirmreizēja iespēja iepazīties ar Burova filmu varoņiem un viņu piedzīvojumiem, līdz pat pieaugušajiem, kuriem vecmeistara filmas radīs patīkamas bērnības atmiņas.

Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja noskatīties filmas: Kikerigū, Tīģeris Ņau Ņau, Bums un Piramidons, Vanadziņš, Puķu Ansis un Sisidra, piedalīties zīmējumu konkursos, kā arī fotografēties kopā ar A. Burova filmu varoņiem.

 

Filmu pēcpusdienas notiks:
Bauskas Tautas namā 2. novembrī;
Kinoteātrī „Renesanse” Daugavpilī 16. novembrī;
Kuldīgas Galvenajā bibliotēkā 23. novembrī;
Limbažu Bērnu un jauniešu centrā 25. novembrī;
Salaspils bibliotēkā 9. decembrī.

 

Ieeja šajos pasākumos ir bez maksas.

Filmu restaurācija notika KIS administrētā Eiropas Reģionālā Attīstības fonda (ERAF) projekta Kultūras un atmiņas institūciju vienotās informācijas pārvaldības sistēma ietvaros.

Tuvākajā laikā restaurētās filmas tiks ievietotas portālā www.filmas.lv un 874 Latvijas publiskajās bibliotēkās iedzīvotāji tās varēs noskatīties bez maksas.