2015. gada 30. aprīlī plkst. 18.00 Pārventas bibliotēka (Ventspilī, Tārgales ielā 4) aicina uz kamermūzikas koncertu “Muzikālais pikniks”.

Divdesmitā gadsimta kamermūzikas koncertā “Muzikāls pikniks” satiksies Latvijas Nacionālās operas orķestra flautiste Guna Paula, kontrabasists Mareks Auziņš un sitaminstrumentālists Ivars Kalniņš, pianiste Ieva Dzērve un ģitārists Paulo Vinisjus (Paulo Vinícius) no Brazīlijas. Tas ir salīdzinoši rets instrumentālais sastāvs Latvijas koncertvidē.  Mākslinieki kopā vairākkārt ir koncertējuši arī  dažādos mazākos sastāvos.

Franču komponista Kloda Bolinga (Clauda Bolling) “Piknika svīta” (Picnic suite, 1980) Latvijā sava interesantā sastāva dēļ atskaņota reti. Jāatzīmē, ka pie mums Latvijā nav daudz klasiskās ģitāras spēles meistaru, tāpēc šī būs iespēja klausītājiem iepazīt augsta līmeņa profesionālu ģitāristu, bet latviešu māksliniekiem iespēja saspēlēties ar citas – brazīliešu – mentalitātes instrumentālistu.

Koncertā paredzēts atskaņot vēl divus 20.gs. opusus. Argentīniešu komponista Astora Pjacollas (Astor Piazzolla) cikls “Tango vēsture” (Histoire du Tango, 1986) ir viens no populārākajiem šī tango meistara darbiem, kas oriģinālā rakstīts flautai un ģitārai, bet to atskaņo arī dažādos citos sastāvos. Gunai Paulai un Paulo Vinisjus bija iespēja šo skaņdarbu iestudēt pie tango speciālista un izcilā argentīniešu ģitārista prof. Pablo Markeza (Pablo Marquez) Bāzelē. Koncertā izskanēs arī angļu komponista Maika Movera (Mike Mower) Džeza opuss (Opus di Jazz, 1997) flautai, klavierēm, kontrabasam un sitaminstrumentiem, kas uzlādēts ar  pozitīvu atmosfēru un spilgtiem ritmiem.

Ieeja koncertā bez maksas.

 
Informācijai:
Igeta Gredzena
Ventspils bibliotēkas
Pārventas bibliotēkas vadītāja
Tālr.: 63680072; 22030982
igeta.gredzena@ventspils.lv
www.biblioteka.ventspils.lv