2015. gada 21. janvārī plkst.19.00 Pārventas bibliotēka (Ventspilī, Tārgales ielā 4) aicina uz kamermūzikas koncertu, kurā skanēs Kloda Debisī un Sergeja Rahmaņinova sonātes čellam un klavierēm, Jāņa Mediņa sonatīni flautai un klavierēm čellista Jāņa Paula, pianistes Kristīnes Paulas un flautistes Liene Denisjukas-Straupes sniegumā.

Flautiste Liene Denisjuka–Straupe  maģistra grādu ieguvusi gan Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, gan Londonas Gildholas Mūzikas un drāmas augstskolā.

2001. gadā uzsākusi mūziķes gaitas Liepājas Simfoniskajā orķestrī. Kopš 2012. gada strādā profesionālajā pūtēju orķestrī “Rīga”. Muzicē Latvijas Flautistu asociācijas flautu kvartetā. Ar solo koncertiem uzstājusies Rīgā, Liepājā, Kalmārā (Zviedrija) un citviet.

Čellists Jānis Pauls un pianiste Kristīne Paula  koncertdarbību uzsāka jau bērnībā, veidojot ģimenes koncertus kopā ar vecākiem mūziķiem.

Abi mūziķi mācījušies Emīla Dārziņa mūzikas skolā un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, savu muzikālo izglītību papildinot arī ārvalstīs. Kristīne Paula studējusi Vīnes, bet Jānis Pauls  Helsinku mūzikas augstskolā. Mūziķi regulāri koncertē gan duetā, gan kopā ar citiem mūziķiem. Koncerti notikuši dažādās Latvijas pilsētās, arī Zviedrijā. Jānis Pauls un pianiste Kristīne Paula ir solo un kamermūzikas konkursu laureāti, aktīvi dažādu muzikālo apvienību dalībnieki. Paralēli koncertdarbībai Kristīne strādā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, bet Jānis Pauls periodiski ir Latvijas Nacionālās operas orķestra un “Sinfonietta Rīga” čellists.

Trešdienas vakara koncerts Pārventas bibliotēkā ir lieliska laika pavadīšanas iespēja ziemas vakarā, būsiet mīļi gaidīti Pārventas bibliotēkā.

Ieeja koncertā bez maksas.

Informācijai:
Igeta Gredzena
Ventspils bibliotēka
Pārventas bibliotēkas vadītāja
Tālr.: 63680072; 22030982
igeta.gredzena@ventspils.lv