Māksliniece Agnese Matisone ir radījusi darbus, kuriem ir jāpieskaras – jāglāsta katrs raupjums un ar pirkstiem jāiepazīst viss tā maigums. Aizvērsim acis un pieskarsimies… Pasaules paātrinājumā pazūd pieskārieni. Mēs neapstājamies, nepieskaramies, nesajūtam… Uzmetam ātru skatienu un skrienam tālāk. Pasaules paātrinājumā pazūdam mēs paši. Tieši tāpēc ir jāapstājas un jāsajūt.

Izstādes atklāšana un tikšanās ar mākslinieci Agnesi Matisoni š.g. 21. janvārī, plkst. 15:00. Izstādes atklāšanu kuplinās mūziķi Anita Intaite un Gints Smukais.

“Kad radīju darbu AIZTIKT DRĪKST NEBAIDĪTIES (ID:zeme/earth), es domāju par cilvēkiem, kas “redz” ar rokām. Iespējams, pieskaroties darbam, izstādes apmeklētājs nojautīs mani. Šoreiz esmu noņēmusi stiklu no sevis un sava darba un ļauju pieskarties. Katrs jūsu pieskāriens iegulst darbā un līdzdarbojas. Galvenais – pievērst uzmanību bibliotēkai, tās auditorijai. Es darbus radīju, jo sapratu, ka ir cilvēki, kas neiet uz izstādēm, jo viņiem neko neizsaka darbi, kas sakarināti pie sienām. Ir dubulta atbildība, lai interesanti būtu visiem. Ar katru darbu es mācos un nonāku pie jauniem secinājumiem un atklājumiem.”, par izstādes tapšanu saka Agnese Matisone.

Pasākuma kuratore Laura Tālberga: “Pasaules paātrinājumā pazūd pieskārieni. Mēs neapstājamies, nepieskaramies, nesajūtam. Uzmetam ātru skatienu un skrienam tālāk. Pasaules paātrinājumā pazūdam mēs paši. Tieši tāpēc ir jāapstājas un jāsajūt.

A. Matisone, L. Tālberga un viss bibliotēkas kolektīvs ar šo pasākumu vēlas pievērst uzmanību iespējai sniegt atbalstu. Lai arī šogad bibliotēka varētu turpināt nozīmīgo sadarbību ar atsaucīgajiem ziedotājiem, kā arī iegūt jaunus draugus, atgādinām kopīgās sadarbības iespējas.

Agnese Matisone

Tālr.: 26980849
http://atzi.me/lietas/pieskarties
http://www.neredzigobiblioteka.lv/?p=7594

Par Agnesi Matisoni

A.Matisone [MatisONE] dzimusi Liepājā. Apguvusi rotkales amatu, ieguvusi bakalaura grādu mākslā, ar specialitāti datordizainā. Divus gadus papildinājusi zināšanas dzimtajā valodā, vēsturē un literatūrā. 2014. gadā ieguvusi maģistra grādu mākslā. Izstādēs, konkursos un meistarklasēs piedalās kopš 1995. gada. Bijušas gan grafiska rakstura darbu, gan foto izstādes. Prasmes mākslā un pasaules skatījumā bagātinājusi Liepājā, Rīgā, Nīderlandē, Vācijā un citur. Agneses darbi savu mājvietu atraduši Nīderlandē, Japānā, Lietuvā un Latvijā. Agneses “Dream About the Piccadilly Circus” ticis izstādīts Londonas Transporta muzejā ikgadējā Ilustratoru izstādē.

A. Matisone savus grafiskos darbus rada punktošanas paņēmienā ar pildspalvu; jokdarbus krāso ar flomāsteriem; glezno ar akrilkrāsām. Veido “taustāmo mākslu”, dodot otru dzīvi papīram un audumam, pievēršot uzmanību faktūrām, īpaši domājot par cilvēkiem, kas “redz” ar rokām. Pirmais “taustāmās mākslas” darbs tika prezentēts Liepājas muzeja rīkotajā Rudens izstādē 2014. gada nogalē. Lielāka apjoma darbu izstāde no 2015. gada 21.janvāra taustāma Latvijas Neredzīgo bibliotēkas lasītavā.

Vasaras skolā pie mākslinieka P.Taukuļa iepazinusi aizraujošo kolāžu veidošanas prasmi, kad var plēst, griezt, līmēt, radīt un atkal plēst, bezgalīgi radīt no jauna.

Projekta “MatisONEs mākslas ģeogrāfija” ietvaros, Mr. Fox un citi zvēri apceļojuši teju visu pasauli – tuksnešus, kalnus, okeānus. Projekta “MatisONEs mākslas ģeogrāfija” bildes skatāmas MatisONE info lapā iekš facebook.

Vairāk par Agnesi un viņas aktivitātēm iespējams uzzināt mājas lapā www.terra-tiliae.lv.