2015. gada 25. martā plkst. 16.00 Latvijas Neredzīgo bibliotēkā (Rīgā, Juglas ielā 14) notiks Intas Riekstiņas dzejas krājuma Braila rakstā “Zīmes” atvēršanas svētki. Grāmata pie neredzīgiem lasītājiem nonāk ar taktilām (taustāmām) ilustrācijām, kas veidotas ar līdz šim neizmantotu tehniku.

Latvijas Neredzīgo bibliotēka 25. martā pulksten 16.00 aicina apmeklēt bibliotēkas lasītavu, lai iepazītos ar jauno dzejas krājumu Braila rakstā. Tā ir dzejnieces Intas Riektiņas pirmā izdotā grāmata “Zīmes” (2012), kas nu reproducēta punktrakstā, lai arī neredzīgie lasītāji varētu to baudīt.

Pasākuma laikā notiks diskusija ar dzejnieci par Zemgales literātiem, par Austrasbērniem un dziesminiekiem, gan arī par grāmatas nosaukumā izvēlētā vārda “zīmes” noslēpumaino vēstījumu. Diskusijā piedalīsies arī taktilo ilustrāciju veidotāja Ieva Velde, kura ļaus ieskatīties Braila raksta grāmatu ilustrāciju veidošanas jaunākajā tehnoloģijā.

Tikšanās laikā dzejniece Inta Riekstiņa lasīs gan grāmatā iekļauto dzeju, gan priecēs ar jaunākajiem dzejoļiem.

Uzziņai
LATVIJAS NEREDZĪGO BIBLIOTĒKAS mērķis ir nodrošināt cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem iespēju lasīt grāmatas viņiem piemērotā veidā: neredzīgo (Braila) rakstā, audio formātā, palielinātā drukā, grāmatas ar taktilām (taustāmām) ilustrācijām. Šī ir Latvijā vienīgā bibliotēka, kas pati izdod grāmatas sava krājuma papildināšanai, jo tai ir gan Braila raksta nodaļa, kas nodarbojas ar grāmatu reprodukciju Braila rakstā, palielinātā drukā un ar taktilām ilustrācijām, gan arī Skaņu ierakstu studija, kurā ieskaņo audiogrāmatas.

Latvijas Neredzīgo bibliotēka atrodas Rīgā, Juglas ielā 14; tai ir septiņas filiāles Balvos, Cēsīs, Daugavpilī, Jelgavā, Liepājā, Rēzeknē un Ventspilī.
www.neredzigobiblioteka.lv

Informāciju sagatavoja:
Gunta Bite
Kultūras pasākuma producente