“Poetry Latvija” sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku izsludina jūlija “Dzejas slama” vakaru jaunā lokācijā – zem Gaismas pils. Pasākums notiks piektdien, 29. jūlijā plkst. 18.00. Ieeja bez maksasIeeja no Valguma ielas – iepretim Dzelzceļa muzejam ir iebrauktuve pie bibliotēkas ēkas (norobežota ar divām barjerām). Jādodas iekšā un jāvirzās pa labi, lejā pa nobrauktuvi – līdz pat t.s. rampai jeb bibliotēkas sagādes zonai.

Pēc Dzejas slama vakara turpinājumā par muzikālo pavadījumu parūpēsies Verners Jaunākais ar brigādi.

Žūrijas sastāvā – Rihards Bargais (dzejnieks), Agnese Kleina (grāmatžurnāla “Benji Knewman” redaktore), X (intrigai trešais žūrijas loceklis tiks paziņots drīzumā).

“Dzejas slams” ir viena no vitālākajām un enerģiskākajām dzejas kustībām, kas daudzviet pasaulē ir atdzīvinājis interesi par mūsdienu dzeju. Tā ir dzejnieku sacensība, kurā ikviens, kurš raksta dzeju var piedalīties un izpildīt savus oriģināldarbus auditorijas priekšā. Žūrijas un skatītāju balsojumā tiek noteikts šīs sacensības uzvarētājs.

Pieteikšanās dalībai, sūtot privātu ziņu/pieteikumu “Poetry Latvia” Facebbok lapā: https://www.facebook.com/PoetryLatvia, pievienojot pielikumā trīs dzejoļus.

SLAMA NOTEIKUMI:

Katram dalībniekam jāsagatavo trīs dzejoļu izpildījumi, jo sacensība sastāv no trīs dzejas performanču raundiem. Dzejoļi drīkst būt dažādas tematikas, stila, izteiksmes.

Pirmajā kārtā 10 dalībnieki nolasa vai deklamē tikai vienu dzejoli. Pēc tās notiek vērtēšanaOtrajā kārtā iekļūst pieci dzejnieki, kuriem ir augstākais vidējais vērtējums. Tiek dota iespēja izpildīt otro sagatavoto dzejoli. Vēlreiz tie tiek vērtēti. Trešajā kārtā iekļūst tikai trīs dzejnieki. Tie izpilda trešo dzejoli, pēc tā tiek noteikts slama uzvarētājs.

Dzejnieki tiks vērtēti gan pēc piedāvātā satura, gan pēc performances, piešķirot atzīmes no 1 līdz 10.

Vērtētāji – profesionāļi no radošajām nozarēm, izpildītājus vērtēs arī auditorija. Vidējā vērtējuma aprēķināšanai netiks ņemts vērā augstākais un zemākais vērtējums, no atlikušajiem tiks noteikts vidējais.

Darbi tiek vērtēti gan pēc izpildījuma manieres un entuziasma, gan arī pēc satura un stila.

Katrs dzejolis nedrīkst būt garāks par trim minūtēm. To var izpildīt gan lasot no lapas, gan runājot no galvas. Nav atļauti citu autoru darbu izpildījumi.

Slama uzvarētājs saņems naudas balvu 100 EUR sadarbībā ar automašīnu transporta un loģistikas kompāniju “Kurbads”.

Svarīga informācija:

Ienest savus dzērienus pasākuma norises vietā ir stingri aizliegts! Pasākuma laikā darbosies bārs, norēķināšanās tikai ar skaidru naudu.