27. septembrī plkst.18.00 daiļliteratūras cienītāji tiek aicināti uz lietuviešu rakstniecei Jurgai Ivanauskaitei un igauņu raktniekam Andrusam Kivirehkam veltītu literāro pēcpusdienu. Pasākums notiks Rīgas Centrālajā bibliotēkā Brīvības ielā 49/53, 7. stāvā.

 

Jurga Ivanauskaite – lietuviešu rakstniece un māksliniece, kas Latvijā tapa populāra pēc sava romāna „Ragana un lietus” iznākšanas 1994.gadā, bet vēlāk lasītāji augstu novērtēja viņas Austrumu triloģiju „Trimdā aizdzītā Tibeta”, „Ceļojums uz Šambalu” un „Zaudētā Apsolītā zeme”, kuru latviešu lasītāji varēja iepazīt pateicoties Talrida Ruļļa tulkojumiem.

 

Andruss Kivirehks ir viens no pazīstamākajiem mūsdienu Igaunijas rakstniekiem. Multiplikācijas filmu par suņu meiteni Loti autors, kurš divas reizes saņēmis Jāņa Baltvilka balvu par savām grāmatām bērniem. Savukārt pieaugušo auditorija ar sajūsmu lasa Zanes Balodes tulkotos romānus „Rijkuris jeb Novembris” un „ Vīrs, kas zināja čūskuvārdus”. Andruss Kivirehks ir arī atzīts dramaturgs, kura lugu „Igauņu bēres” ar panākumiem iestudēja Valmieras teātrī.

 

Lasīšanas pēcpusdienas bibliotēkā notiek jau trešo gadu. Šogad uzmanības centrā ir kaimiņzemju – Igaunijas un Lietuvas rakstnieki. Jau esam runājuši par ar igauņu detektīvžanra autoru Indreku Harglu un lietuviešu rakstnieku Kazi Almēnu, Eni Mihkelsoni (Igaunija) un Jurgu Adomo (Lietuva), Arvedu Vīrlaidu (Igaunija) un Sauļu Tomu Kondrotu (Lietuva), Silvija Rannamā (Igaunija) un Vitautu Sirijos Giru (Lietuva).

 

Grāmatu lasīšanas pēcpusdienas notiek mēneša pēdējā otrdienā. Ar šo otrdienu pasākuma sākums tiek pārcelts uz 18.00.

 

Kontaktinformācija: tālr. 67037124