2015. gada 19. martā plkst. 10.30 Blančardstaunas (Blanchardstown) bibliotēkā Dublinā Latvijas vēstnieks Īrijā Dr. Gints Apals uzstāsies ar priekšlasījumu Īrijas skolēniem, iepazīstinot ar vienu no Latvijas vēstures un kultūras lappusēm. Uz priekšlasījumu un izstādes “Vikingu laiki Latvijā” apskati laipni aicināti Īrijas sabiedrības un latviešu kopienas pārstāvji.

Izstāde “Vikingu laiki Latvijā”, kas eksponēta Latvijas prezidentūras ES Padomē kultūras programmas laikā Īrijā, apskatāma no 9. marta līdz 10. aprīlim Blančardstaunas bibliotēkā (Blanchardstown Library), The Civic Centre, Blanchardstown Centre, Dublin 15. Izstāde vēsta par Latvijas iedzīvotāju nozīmi Ziemeļeiropas un Austrumeiropas vēsturē no 7. līdz 12. gadsimtam, parāda viņu kultūras bagātību un ietekmi reģionā, atklāj Austrumbaltijas un Skandināvijas iedzīvotāju kontaktus un savstarpējo mijiedarbību, apliecina Latviju kā noteiktu un spilgtu minētās pasaules daļu ar savu paliekošu nozīmi.

Latvijas vēstniecības Īrijā sadarbībā ar Ārlietu ministriju veidotajā prezidentūras kultūras programmā skatāmas izstādes “PROUD LATVIA – Latvijas dizaina veiksmes stāsti”, “Kas dzintaram padomā?”, “Vikingu laiki Latvijā”, Latvijas Mākslas akadēmijas absolventu izstāde “Graduation”, “Latvijas traģēdija.1941”.

Savukārt no 30. aprīļa līdz 3. maijam ar prezidentūras atbalstu Īrijā norisināsies vērienīgi Trešie Latvijas kultūras svētki, bet 3. maijā notiks Latvijas Radio kora koncerts Nacionālajā koncertzālē Dublinā.