“Prozas Lasījumos” Rīgā piedalās arī kurzemnieki, kā arī jaunie literāti no Latvijas Rakstnieku savienības paspārnē esošās Kultūras programmas “Literārā Akadēmija”.

Lai kļūtu par festivāla dalībnieku, Kurzemē jau piekto gadu norisināsies “Kurzemes prozas lasījumi” un šajos lasījumos savu darbu var pieteikt ikviens prozas rakstītājs. Par “Kurzemes prozas lasījumi 2014” dalībnieku kļūst uzaicinātie autori lasīt savu iesniegto darbu reģionālajā konkursā Ventspilī. Pēc publiskā priekšlasījuma – literārā darba izvērtēšanas, žūrija nosaka labāko literāro darbu un tā sniegumu, uzvarētājs kļūst par “Prozas lasījumi” dalībnieku Rīgā. Šogad “Kurzemes Prozas lasījumi 2014”, kā jau ierasts, notiks Ventspils Starptautiskā rakstnieku un tulkotāju mājā. Pieteikumi jāiesūta līdz 19. novembrim. Lasījumos piedalās gan iesācēji litertaūrā, gan jau labi zināmi prozas autori.

 

Papildinformācija

Kurzemes prozas lasījumu konkursā 2013. gadā piedalījās 21 Kurzemes autors. Vairāki autori šajos lasījumos piedalījušies arī no Liepājas.

Radoša sadarbība

Piejūras pilsētu literārās akadēmijas darbību trīs turpmākos gadus nodrošinās Kultūras Ministrijas paredzētais līdzfinansējums un reizi mēnesī ziemas mēnešos topošie literāti un citi interesenti tiksies ar interesantiem un erudītiem Latvijā un ārvalstīs dzīvojošiem autoriem, kuri vadīs seminārus, meistardarbnīcas un lasīs lekcijas par jaunākajām tendencēm prozā, dzejā, atdzejā, kā arī praktiski iesaistīs jaunos talantus dažādās ar literatūru saistītās aktivitātēs Liepājā, Ventspilī un sadarbības projektos ar Rīgu un Latgales reģionu.

Pirmā Piejūras pilsētu literārās akadēmijas nodarbība jau notikusi , lekcijas un sarunu par literatūru vadīja Liepājas universitātes lektores Linda Zulmane un Inta Genese-Plaude. Nodarbības apmeklē dažāda vecuma autori, arī interesenti, kuri vēlas paplašināt savas humanitārās zināšanas, iekļauties klāstera darbā pilsētā un reģionos. Projektu vada LRS Liepājas biroja vadītāja Sandra Vensko un šis projekts ir nodibinājuma VIA CULTURA , Latvijas Rakstnieku savienības un Liepājas Universitātes radoša sadarbība .

21. novembrī 16.00 Liepājā notiks Piejūras pilsētu literārās akadēmijas organizētā Prozas meistardarbnīca, kuru vadīs rakstniece Nora Ikstena.

Lekcijas ir bez maksas.