2013. gada 29. janvārī plkst. 18.00 Lielās ģildes Minsteres zālē (Rīgā, Amatu ielā 6) notiks Valda Krastiņa grāmatas “Ļoti personīgi. Latviešu diplomāta stāsts: 1992-2008” atvēršanas svētki.

 

Apgādā “Mansards” nākusi klajā ilggadējā vēstnieka Valda Krastiņa grāmata “Ļoti personīgi. Latviešu diplomāta stāsts: 1992-2008”, kurā autors stāsta par diplomāta gaitām Čehijā, Slovākijā, Turcijā, Norvēģijā un Somijā, sniedzot ieskatu šo valstu vēsturē un politiskajā situācijā, kā arī atklāti runājot par problēmām atjaunotās Latvijas pārvaldē.

 

“”Neba maize pate nāca” jeb, autora vārdiem runājot, “Mūsu nākotne ir pašu rokās” – arī tā varētu saukt Valda Krastiņa personīgo, patieso un eleganto ceļojumu Latvijas aizvadīto 20 gadu diplomātijas vēsturē. Reti kurš mūsu atjaunotās valsts diplomāts var tik aizraujoši aprakstīt personīgos iespaidus par dažādiem Eiropas valsts vadītājiem – Havelu, Bildtu, Halonenu un Kolu. Skaudri vārdi par dažu labu dzimtenes politiķi mijas ar atzinību darba gados sastaptajiem kolēģiem. Grāmatā ieraugām arī 2012. gada Latviju, jo autors runā par to, kas šobrīd aktuāls – par eiro ieviešanu, korupciju, par šodienas politiku,” – tā grāmatu raksturojis Valda Krastiņa kolēģis Latvijas vēstnieks Ungārijā Imants Lieģis.

 

Valdis Krastiņš (1927) studējis Latvijas Konservatorijā un Ļeņingradas Konservatorijas aspirantūrā. Bijis pedagogs P. Jurjāņa mūzikas skolā, skaņu režisors Latvijas Radio, docents un profesors Latvijas Konservatorijā. Diplomāta karjeru sācis kā pilnvarotais lietvedis LR pārstāvniecībā Čehijas Republikā, vēlāk bijis LR ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Slovākijā, Čehijas Republikā, Turcijas Republikā, Norvēģijas Karalistē un Somijas Republikā.