Parīzes samitā ministri un jomas eksperti no visas pasaules vērtēs aktualitātes informācijas sabiedrības attīstībā. Tiks sākts darbs pie rekomendācijām par to, kādus ar informācijas sabiedrību saistītus jautājumus iekļaut globālajā Ilgtspējīgas attīstības darba kārtībā pēc 2015. gada, ieskicējot esošo un prognozējot nākotnes izaicinājumus tādiem daudzšķautņainiem jautājumiem kā interneta izteiksmes brīvība, daudzvalodība un ētika.

 

E.Sprūdžs pirmdien 25. februārī uzstāsies ar uzrunu sesijā “Ceļā uz zināšanu sabiedrībām ilgtspējīgai attīstībai”, otrdien plānotas diskusijas darba grupās, bet trešdien, 27. februārī ministrs tiksies ar UNESCO ģenerāldirektores vietnieku komunikācijas un informācijas jautājumos Jāni Kārkliņu.

 

Pasaules informācijas sabiedrības samits ir starptautiska platforma valstu un starptautisko organizāciju dialogam par globālu sabiedrības attīstību informācijas un komunikācijas tehnoloģiju pilnveides un informācijas apjoma pieauguma apstākļos.

 

Sanāksmē Latvijas delegāciju vadīs ministrs Edmunds Sprūdžs, tās sastāvā iekļauti Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieks Arnis Daugulis, UNESCO Latvijas Nacionālā komisijas ģenerālsekretāra pienākumu izpildītāja Baiba Moļņika, Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāta direktore Inga Skujiņa, Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors Andris Vilks, kā arī Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas viceprezidents Andrejs Vasiļjevs. Tāpat uz Parīzi dosies Ārlietu ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas eksperti.