2013. gada 28. februārī plkst.14.00 Ventspils Galvenajā bibliotēkā (Ventspilī, Akmeņu ielā 2) notiks divu grāmatu – Latvijas mūsdienu arhitektūrai veltīta albuma “Latvijas arhitektūra 1991–2011”  un “4 rakstāmgaldi” atvēršana un tikšanās ar grāmatu autoriem – arhitektu Jāni Dripi un izdevniecības “Jumava” vadītāju Juri Visocki.

 

“Latvijas arhitektūra 1991–2011” ir unikāls albums par Latvijas mūsdienu arhitektūru, kas aptver laika posmu, kurā mūsu valsts atguva brīvību, laika posmu, kad Padomju laiku klišejisko arhitektūru nomainīja jaunas identitātes meklējumi.

Izdevumā apskatīti gan savrupnami un augstceltnes, gan daudzie restorāni, banku ēkas un lielie tirdzniecības centri, kuri līdz šim Latvijā nebija sastopami.
Albumā atrodams bagātīgs fotogrāfiju klāsts, kas ļauj apskatīt dižākās mūsdienu arhitektūras pērles. Albums ir nozīmīgs ieguldījums un papildinājums arhitektūras grāmatu sērijām, kā arī noderīgs informācijas avots gan nozares profesionāļiem, gan studentiem un vienkārši mākslas baudītājiem.

 

“Latvijas talantīgāko arhitektu darbus skatām kā vienotu un baudāmu kopumu. Tas dod gandarījumu un ceļ pašapziņu. Un ir vērts mūsu arhitektūru rādīt citiem. Piedalīties Venēcijas biennālē, rīkot izstādes un izdot grāmatas. Tā mēs profesionāli piesakām Latvijas arhitektu radošo potenciālu starptautiskai lietošanai,” tā par grāmatu saka tās autors Jānis Dripe.

Grāmatā ir piecas nodaļas, kas sakārtotas pēc Latvijas ģeogrāfiskā dalījuma: Rīga, Kurzeme, Zemgale, Vidzeme, Latgale. Kurzemes sadaļā dominē Liepājas un Ventspils ēkas. Grāmata rakstīta trīs valodās – latviešu, krievu un angļu. Grāmatas māksliniecisko noformējumu veidojis dizainers Jānis Dripe juniors. Grāmatu izdevis apgāds “Jumava”.

 

Grāmatizdevējs, izdevniecības “Jumava” vadītājs Juris Visockis, kurš grāmatas izdod vairāk kā 20 gadus, izdevis savu grāmatu “4 rakstāmgaldi”. Šajā grāmatā autors atspoguļojis dažādas epizodes no savas darba ikdienas, gaišākās dēvējot par omulībām, bet skarbākās par skarmulībām, kas apkopotas četrās Jurim Visockim nozīmīgās dzīves jomās– grāmatniecība, sports, sabiedriskā dzīve un tālās zemes.

 

Ieeja uz pasākumu bez maksas. Aicināti visi interesenti.