2014. gada 3. onovembrī plkst. 12.00 Ventspils Bērnu bibliotēkā (Ventspilī, Akmeņu ielā 2), turpinot Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiāli atbalstītā projekta “Es lasu, esmu aktuāls!” īstenošanu, tikšanās ar vairāku grāmatu autoru Jāni Valku.

Jānis Valks dzimis Ventspilī, mācījies Tārgales pamatskolā, Skrundas arodvidusskolā un Latvijas Kultūras koledžā. 2010. gadā piedalījies Literārās akadēmijas prozas meistardarbnīcās, kam sekoja publikācija “Stāsts par dzelzceļu caur ciematu Žeļeznodarožnaja” laikrakstā Kultūras Forums.

Pēc pirmās publikācijas 2010. gada maijā Valku var dēvēt par Ventspils jauno literātu, lai gan, kā atzīst pats autors, attiecības ar prozas radīšanu nemaz tik jaunas neesot. Pirmie darbi, kurus varētu dēvēt par darbiem, sarakstīti 2001. gada janvārī. Kā iedvesmas avotu un spēcīgu stimulu savam radošajam darbam autors min iecienīto alternatīvās mūzikas žanru.

“Mūzika noteica to, kādus pasākumus apmeklēju, to ar kādiem cilvēkiem tiekos, tas savukārt ievilka iekšā vidē. Vidē pavisam atšķirīgā no ierastās pelēkās ikdienas, vidē kur cilvēki paši par sevi jau bija literāri varoņi. Daudz labāki, daudz ļaunāki, daudz emocionālāki un daudz dīvaināki nekā tie, kas satikti līdz tam. Atlika tikai skatīties platām acīm, tvert mirkļus, baudīt tos un pierakstīt.”

Šobrīd drukātā formātā lasāmi Jāņa Valka darbi – stāsts “Žogs!!!” (2012, kopkrājums “Jūras iela”), romāns “Verķumāte” (2012), stāsts “Artis klusē, Alise klusē” (2013, publikācija literārā izdevumā “Vārds”), stāsts “Reiz bija govis” (2014, publikācija laikrakstā “Ventspils novadnieks”),  postapokaliptisks sapņojums “EMP” (Latvju teksti – aprīlis, 2014), romāns “Rakstu vācēja ceļš” (2014), romāns “Zivju gripa Šmitostā”, (2014).

Ieeja uz pasākumu bez maksas.

Informācija:
Kristīne Rendeniece
Ventspils Bērnu bibliotēkas

Vecākā bibliotekāre
Tālr.: 63627361

E-pasts: kristine.rendeniece@ventspils.lv