2019. gada 31.maijā plkst. 18.00 Liepājas Centrālās Zinātniskās bibliotēkas filiāles “Vecliepājas Rūķis” telpās (Malkas ielā 4, 3. stāvā) pie liepājniekiem viesosies Tukuma literāti, iepazīstinot ar saviem darbiem, kā arī ar šopavasar iznākušā Tukuma vēsturiskā apriņķa literatūras almanaha “Kungs Tukums” lappusēm. Pēc pasākuma būs iespēja grāmatas iegādāties.


Almanahs ir gan izzinošs materiāls par literatūras attīstību Latvijā un novadā 400 gadu ilgā laika nogrieznī, gan vienlaikus aizraujoša un daudzveidīga lasāmviela jebkurai gaumei, jo apskatīti vismaz 100 autori un lasāmi 50 autoru darbi, kā arī iekļauts laikmeta atspoguļojums – atlasot prozas un dzejas darbus, izraudzīti tādi, kuros būtu jūtams konkrēto laiku raksturojošs vēstījums.


Grāmata ir veltījums apriņķa literārajai darbībai un tapusi 25 gadu garumā. Tā ir Tukuma literātu apvienības lolota iecere, kurā brīvprātīgi iesaistījās daudzi literāti. Daļu no viņiem būs iespēja satikt 31. maijā Liepājā. Tukumnieki būs ieradušies, lai ne tikai runātu un iepazīstinātu ar almanahu “Kungs Tukums”, bet arī saviem jaunākajiem darbiem – Guna Roze ar jaunāko romānu “Sadursme”, Rolanda Bula ar intriģējošu detektīvromānu “Stopētāju lieta”, Ilga Liepiņa ar jaunu prozu, Gvido Drage ar haiku krājumu “Vienkārši zeme” un Sarma Upesleja ar dzeju dialogos “Aiz sidraba šķidrauta”. Pie liepājniekiem ciemosies arī dzejniece Daina Jansone-Treice un jaunais Tukuma literātu apvienības vadītājs – dzejnieks Andris Jansons.


Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļa aicina izmantot iespēju un satikt, redzēt, dzirdēt Tukuma rakstniekus un dzejniekus, iepazīt jaunākos darbus, diskutēt par aktuāliem jautājumiem kultūrā, kā arī iegādāties literātu lolojumus grāmatu veidolā.

Papildu informācija:
Latvijas Rakstnieku savienības
Liepājas nodaļas vadītāja
Linda Zulmane
Tālr.: +37129463213
E-pasts: linda.zulmane@liepu.lv