2018. gada 20. septembrī plkst.17.00 Ventspils Galvenajā bibliotēkā viesosies franču rakstnieks un žurnālists Kristofs Onodibio (Christophe Ono-dit-Biot).

 

 Latvijā K.Onodibio ieradies par godu savu divu pēdējo grāmatu “Ienirt” un “Ticēt brīnumainajam” izdošanai latviešu valodā apgādā “Zvaigzne ABC” (tulkojusi V. Berga).

 

 Kristofs Onodibio, dzimis 1975. gadā, ir ieguvis augstāko izglītību literatūrzinātnē. Ikdienā strādā nedēļas izdevuma Le Point kultūras nodaļā, kā arī vada literāros raidījumus radio France Culture un uzstājas televīzijā. Viņš ir publicējis sešus romānus.

 

 Romāns “Ienirt” – mīlas stāsts par sievieti un vīrieti un arī par laikmetu, kurā mīlēt kļūst arvien grūtāk, ieguvis prestižo Franču akadēmijas Grand prix par labāko romānu (2013) un Renodo balvu (prix Renaudot), kuru piešķir skolēni. Pēc romāna motīviem 2017. gadā tapusi filma, kuru veidojusi aktrise un režisore Melānija Lorāna. 

 

 “Es vēlējos, lai grāmata “Ienirt” ir kā muzejs tam visam, ko esmu pieredzējis, piemēram, Beirūtā, kur notiek tieši tas, kas notiek ar galveno varoni, proti, viņa nolaupīšana. Un arī citas zemes, ainavas, piemēram, mākslas biennāle Venēcijā. Rakstīšana man ir kā orientieris, lai es nepazustu pats savā dzīvē. Mani romāni ir kā nelieli pieredzes ķieģeļi,” tā Kristofs Onodibio stāsta par saviem darbiem. 

 

Rakstnieka jaunākā grāmata “Ticēt brīnumainajam” ir romāna “Ienirt” turpinājums.

 

Tikšanos ar Kristofu Onodibio Ventspilī piedāvā Francijas kultūras institūts Rīgā un grāmatu apgāds “Zvaigzne ABC”. Pasākumā tiks nodrošināts tulkojums latviešu valodā un piedāvāta iespēja iegādāties autora darbus latviešu valodā. 



Informāciju sagatavoja:

 Vija Baško

 Ventspils Galvenās bibliotēkas

Bibliogrāfijas un informācijas nodaļas vadītāja

Tālr.: 63623231

E-pasts: vija.basko@ventspils.lv