2010. gada 15. decembrī plkst. 13.00 Ventspils Galvenajā bibliotēkā tikšanās ar biogrāfiskā romāna “Čaks” autoriem Valdi Rūmnieku un Andreju Miglu.

Romāns ir aizraujošs stāsts par dzejnieka Aleksandra Čaka piedzīvojumiem un pārdzīvojumiem bagāto dzīvi visā tās garumā. Radošie un intīmie piedzīvojumi savērpti ar plašu kultūrvēsturisko un politisko notikumu zemslāni. Lasītāji sastapsies arī ar dzejnieka laikabiedriem  Eduardu Smiļģi, Jāni Sudrabkalnu, Niklāvu Strunki, Kārli Skalbi un  liktenīgajām sievietēm, ieskatīsies Čaka dzīves nezināmās un mazzināmās dzīves lappusēs- skolas gaitas Aleksandra ģimnāzijā, piedzīvojumus Padomju Krievijā, piedalīšanos trakajās ēverģēlībās 20.gados.

Romānu  “Čaks” izdevis apgāds “Zvaigzne ABC”.

 
Valdis Rūmnieks un Andrejs Migla ir romānu “Kuršu vikingi” un “Sveiks, jautrais Rodžer!” un vairāku lugu autori. Valdis Rūmnieks ir Aleksandra Čaka biedrības priekšsēdētājs, Čaka kopoto rakstu zinātniskā izdevuma (1991- 2007), daudzu publikāciju un apceru par dzejnieku autors. Andrejs Migla ir Latvijas Radio režisors, Aleksandra Čaka nozīmīgāko darbu radiokompozīciju autors.

Pasākumu vadīs Ventspils Rakstnieku mājas vadītāja, literatūrzinātniece, Aleksandra Čaka muzeja Rīgā izveidotāja un bijusī vadītāja Andra Konste.

Ieeja uz pasākumu bez maksas. Aicināti visi interesenti!