Jau piekto gadu skolas – skolas vadība, skolotāji, pašvaldību izglītības pārvaldes, skolēni – tiek aicināti līdz šī gada 19. oktobrim aizpildīt pieteikuma anketu, kas atrodama sabiedrības Tilde mājaslapā.

 

Plašāka informācija, pieteikuma anketa un konkursa nolikums

Sabiedrība Tilde 2008. gadā ir nodibinājusi un finansē Tāļa Bērča piemiņas balvu un stipendiju, godinot izcilā pedagoga, Latvijas i-Sabiedrības tehnoloģiju ekspozīcijas (LatSTE) dibinātāja, Ogres ģimnāzijas pedagoga, Ogres Interneta centra un Ogres rajona Pašvaldību vienotās informācijas centra vadītāja Tāļa Bērča piemiņu un viņa lielo ieguldījumu Latvijas skolu informātikas attīstībā.

Tāļa Bērča piemiņas balvas un stipendijas mērķis ir novērtēt un apbalvot vispārējo izglītojošo un vidējo profesionālo skolu informātikas skolotājus, kas devuši lielu ieguldījumu skolēnu informātikas zināšanu paplašināšanā un informātikas attīstībā savā skolā, kā arī piedalījušies informācijas sabiedrības veidošanā vietējā un Latvijas mērogā, lai stimulētu turpmāku aktīvu darbību un sekmētu skolotāju tālākizglītošanos.

Iepriekšējie T.Bērča piemiņas balvas un stipendijas laureāti:
– 2008.gads Dace Tomsone, Grobiņas ģimnāzijas informātikas skolotāja;
– 2009.gads Māris Roga, Lielvārdes pamatskolas direktora vietnieks informātikas jautājumos;
– 2010.gads Normunds Svētiņš, Druvas vidusskolas direktora vietnieks un informātikas un programmēšanas skolotājs;
– 2011.gads Aldis Lazda, Pļaviņu novada ģimnāzijas informātikas skolotājs.

 

Šogad piemiņas balva un stipendija tiks piešķirta šī gada 1. novembrī ikgadējā LatSTE konferencē notiekošajā plenārsēdē Pļaviņu novada ģimnāzijā.

 

Tāļa Bērča piemiņas balvas un stipendijas komisijā ietilpst Sabiedrības Tilde pārstāvji: valdes priekšsēdētājs Andrejs Vasiļjevs un biznesa attīstības direktore Indra Sāmīte; Ogres Valsts ģimnāzijas direktore Aina Bērce; Auces vidusskolas direktora vietnieks informātikas jautājumos Frīdis Sarcevičs; LatSTE dibinātāja un organizētāja Aija Cunska; Otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas Skolotājs studiju virziena Vidējās izglītības informātikas un programmēšanas pamatu skolotājs vadītājs, Latvijas Universitātes Datorikas fakultātes asociētais profesors Viesturs Vēzis, Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvis.

 

Plašāka informācija:
Ilze Ozola
Sabiedrības Tilde mārketinga speciāliste
Tālr.: 67605001
e-pasts: ilze.ozola@tilde.lv