Komandas darbs un sadarbība šodien ir pamats lielākajai daļai aktivitāšu, ko veicam ikdienā, taču efektīvs komandas darbs prasa zināšanas, prasmes un neatlaidību. Aizņemtības un nebeidzamo darbu dēļ ir grūti atrast piemērotu laiku, lai komandas dalībnieki sanāktu kopā, vēl sarežģītāk ir tad, ja komandas locekļi atrodas dažādos reģionos vai pat valstīs. Zinot un izprotot svarīgāko, komandas darbs attālināti būtu daudz pieņemamāks, efektīvāks un nesaistītos ar nepārvaramu izaicinājumu.

 

Mācību kursa “Komandas darbs attālināti” mērķis – attīstīt un pilnveidot zināšanas un prasmes par komandas darbu attālināti, kas nepieciešamas, lai īstenotu dažādas aktivitātes un projektus situācijās, kad darba grupas locekļi un/vai projekta komandas dalībnieki strādā dažādas bibliotēkās un ģeogrāfiski dažādos reģionos.

 

Mācību kursa programmas saturs

 

Kas ir virtuālā komanda?

Fakti un mīti par virtuālajām komandām

Zemas un augstas veiktspējas virtuālās komandas

Kas jāzina, lai izveidotu augstas veiktspējas virtuālo komandu:

–          Komandas izveides pamats

–          Komandas līderis

–          Komandas dalībnieki

–          GRR!!! (Goals–Roles-Rules jeb Mērķi-Lomas-Noteikumi)

 

Mācību kursa vadītāja – Širlija Stelbrinka no ASV

 

Mācību kursu “Komandas darbs attālināti” vadīs Širlija Stelbrinka (Shirley Stelbrink), Learning Alliance Company (ASV) vadītāja, ar vairāk kā 18 gadu pieredzi mācību vadīšanā un konsultēšanā.

 

Kad? Cikos? Kur?

 

Tiek rīkoti 2 mācību kursi – 18. un 19.oktobrī, lai dotu iespēju publisko bibliotēku bibliotekāriem izvēlēties piemērotāko no datumiem.

Mācību kursa norises laiks: 11.00-15.00

Mācību norises vieta: valsts aģentūra “Kultūras informācijas sistēmas”, semināru zāle, Rīgā, Tērbatas ielā 53-7 (ieeja no Stabu ielas, 5.stāvā, durvju kods “7”).

 

Pieteikšanās mācību kursam

 

Lai pieteiktos mācību kursam, lūdzam aizpildīt pieteikuma formu un līdz 2012. gada 10. oktobrim nosūtīt uz e-pastu: inga.niedra@kis.gov.lv.

 

Pieteikuma forma pdf formātā pieejama šajā saitē!

 

UZMANĪBU!!! Mācību kursa dalībnieku skaits ir ierobežots!

 

Papildu informācija

  • Mācību kursa mērķauditorija – Latvijas publisko bibliotēku bibliotekāri
  • Katrs dalībnieks saņems Ilinoisas Universitātes Mortensona cenrta Starptautiskām bibliotēku programmām izdotu sertifikātu par mācību kursa apguvi 
  • Mācību kursa valoda – angļu. Tiks nodrošināts tulkojums latviešu valodā.