“Runājošā pasakas” bez maksas ir pieejamas portālā letonika.lv. Metodiskajos norādījumos ir raksturotas plašās iespējas, kā šīs pasakas ir izmatojamas valodu un sociālo zinību stundās darbā ar skolēniem, kuru dzimtā valoda ir latviešu, krievu vai angļu valoda. Skolotāji tās var izmantot mācību stundu satura dažādošanai un individuālam darbam ar skolēniem. Šo mācību līdzekli var izmantot arī pieaugušie, lai uzlabotu valodas zināšanas.

 

Trīs ilustrētās un latviešu, krievu un angļu valodā ieskaņotās “runājošās pasakas” — latviešu tautas pasaku “Vislabākā lieta” (brīnumu pasaka), angļu tautas pasaku “Slinkais Džeks” (sadzīves pasaka) un krievu tautas pasaku “Divi lācēni” (dzīvnieku pasaka) — var lasīt, klausīties vai arī reizē lasīt un klausīties. Pēc katras pasakas izlasīšanas tiek piedāvāti 10 interaktīvi uzdevumi, pēc kuru izpildes tiek piešķirts sertifikāts ar vērtējumu. Uzdevumi māca izprast tekstu, bagātina leksiku, uzlabo gramatikas zināšanas un kopumā ir orientēti uz sociālo vērtību apguvi.

 

“Runājošās pasakas” ierunāja, ilustrācijas zīmēja un plastilīnā veidoja Jūrmalas Alternatīvās skolas skolēni.

Jaunais mācību līdzeklis darbojas tiešsaistē visās populārākajās pārlūkprogrammās, bet lietotāju ērtībai ir izstrādāta arī lejupielādējama versija (izmantošanai lokāli) Windows, MAC un LINUX platformai.

Par projektu vairāk lasi TE: “Runājošās pasakas” portālā letonika.lv

 

Par letonika.lv

Sabiedrības Tilde attīstītais interneta portāls letonika.lv (www.letonika.lv) ir īpaši radīts izglītības mērķiem un spēj veicināt un atvieglot daudzu mācību priekšmetu apgūšanu. Letonika.lv ir mācību platforma ar plašu digitālo enciklopēdiju, vārdnīcu un terminu klāstu latviešu valodā, kas kopā aptver apmēram 36 500 enciklopēdiskas uzziņu informācijas šķirkļu un 5 500 attēlu, vairāk nekā 145 000 terminu tulkojumu un skaidrojumu, tulkojošās un skaidrojošās vārdnīcas ar 446 727 vārdiem un izteicieniem. Te atradīsiet informāciju par Latvijas vēsturi, kultūru, dabu, cilvēkiem, novadiem. Letonika pieejama visās publiskajās pašvaldību bibliotēkās. Tās apmeklētāju skaits ir vairāk nekā 500 000 (unikālo apmeklētāju gadā).

Pilna letonika.lv versija ir abonējams pakalpojums, kas izglītības iestādēm ir pieejams par īpaši pievilcīgām cenām.

Uzsākot jauno – 2013. gadu, aicinām visas Latvijas skolas, izmantojot piedāvājumu! Skolām Letonika.lv abonēšana, pieslēdzot skolas IP adresei visus vienas skolas datorus izmaksā: 56Ls (bez PVN) gadā.