Pasākuma mērķis ir vērst Teikas apkaimes iedzīvotāju un citu rīdzinieku uzmanību uz kultūras iniciatīvām un aktīva brīvā laika pavadīšanas iespējām Teikā.

Projekta vadītāja, biedrības pārstāve, atzīst, ka lielais vairums rīdzinieku dzīvo Rīgas perifērijās, taču, tā kā Rīga ir monocentriska, arī perifēriju iedzīvotāji par atpūtas vietu visbiežāk izvēlas centru. “Mēs vēlamies mainīt uzskatu, ka “otrpus žogam zāle vienmēr zaļāka”, tāpēc mūsu projekta sauklis ir: “Rajons. Kur zāle zaļāka”. Ar šo pasākumu sēriju esam paredzējuši vērst iedzīvotāju uzmanību uz mikrorajonu potenciālu kultūras, izklaides un uzņēmējdarbības jomās un aicināt cilvēkus veidot “trešo telpu” – starp mājām un darbu, atvērtu, pozitīvu vidi, kur iepazīt apkārtējos, organizēt kopīgus pasākumus, dalīties savās zināšanās un prasmēs un vienkārši – būt kopā,” viņa saka. Vairāk par projektu varam lasīt nodibinājuma Rīga 2014 mājaslapā.

RCB filiālbibliotēkas “Vidzeme” darbinieki šajās svētku dienās darbosies ar bērniem. Pagalma svētkos tiks darinātas pirātu cepures un citi krāšņi ietērpa aksesuāri, piemēram, krelles un aproces, kā arī spēlētas galda spēles par pirātu un citām tēmām. Bez tam dalībnieki saņems atjautības uzdevumus, bet par pareizām atbildēm – arī mazas balviņas. Savukārt 31. maijā paredzēta sejiņu apgleznošana un piedzīvojumu stāsti aktiera un bibliotekāra Alda Kusiņa lasījumā.

Un, kā jau ierasts, arī Teikas pagalma svētkos vēlamies informēt dalībniekus ne tikai par bibliotēku un tās pakalpojumiem kopumā, bet arī sniegt ieskatu brīvā laika pavadīšanas iespējās Rīgas publiskajās bibliotēkās vasarā. Piemēram, RCB filiālbibliotēkas “Vidzeme” bērnu nodaļā vasaras mēnešos tiek plānotas dažādas radošās darbnīcas un angļu valodas nodarbības.

Papildus informāciju par pasākumu par Teikas pagalma svētkiem var iegūt www.rajons.org.

Kontaktinformācija bibliotēkā: 67181214