Aktivitātes mērķis bija godināt Saldus novadnieka Māra Čaklā piemiņu, organizējot profesionālu mākslinieku uzstāšanos un iedzīvotāju radošās izpausmes.

 

Projektā notika vairākas aktivitātes – literatūras izstāde “Māris Čaklais grāmatās – dzīve un dzeja” bibliotēkā, kura deva ieskatu dzejnieka, novadnieka Māra Čaklā dzīves un daiļrades līkločiem. Iedvesmojoties no Māra Čaklā dzejas pagasta iestāžu un iedzīvotāju veidota ziedu instalāciju izstāde “Dzeja ziedu instalācijās”. Kopā 7 instalācijas veidoja – Kursīšu pamatskolas kolektīvs un pirmskolas izglītības grupas – 4-gadīgo un 5-gadīgo grupa “Taurenītis”, jaunākā grupa “Vāverīte”, 6-gadīgo bērnu grupa “Bitīte”, Kursīšu kultūras darba organizatore un bibliotēka, Kursīšu pagasta Dienas centrs un Kursīšu pagasta pārvalde. Paldies ziedu instalāciju autoriem par iesaistīšanos projekta aktivitātēs un sagādāto prieku sev un citiem. Ziedu instalācijas priecēja ne tikai pagasta iedzīvotājus, bet arī koncerta “Dzeju dziedāt” māksliniekus un apmeklētājus. Pasākums “Dzeju dziedāt” kopā ar Karīnu Tatarinovu un Robertu Dinteru. Pasākumā dzeja mijās ar dziesmām, ar atmiņām un interesantiem atgadījumiem no Karīnas Tatarinovas dzīves un sajūtām, atmiņām saistībā ar dzejnieku Māri Čaklo. Pasākums bija kupli apmeklēts un iepriecināja vairāk nekā 80 ļaudis no Kursīšiem, Zaņas, Nīgrandes, Saldus un citām vietām.

 

Visas projekta aktivitātes kopā pulcēja aptuveni 200 pagasta un novada iedzīvotājus.

Aktivitāti finansiāli atbalstīja – Saldus novada nevalstisko organizāciju atbalsta fonda, biedrība “Kursīšu attīstības biedrība “KABata”” un Kursīšu pagasta pārvalde.

 

Aktivitātes foto reportāža biedrības lapā sociālajos tīklos – https://www.draugiem.lv/biedriba.kabata/gallery/?aid=68772861