Tātad tie ir pirmie zināmie Sprīdīša atainojumi. J. Rozentāla darbi apskatei sarūpēti ar “Rakstniecības, teātra un mūzikas kolekciju krātuves” darbinieku gādību par godu Annas Brigaderes 150 gadu jubilejai.

“Mūsdienās Sprīdīša tēls izmantots filmā, deju kolektīvu nosaukumos, teātrī un daudz kur citus. Arī manis izstrādātajā numeroloģijas programmā kā vizuālais laimes meklētāja tēls izmantots tieši latviskais Sprīdītis. Tagad daudziem taps skaidrs, kāds īsti izskatījās pats pirmais ņiprais zellis!” stāsta Numerologi.lv akcijas “Sprīdītis apceļo Latviju” organizētājs Kristaps Baņķis.

“Īpašs prieks, ka pateicoties muzeja darbinieču atsaucībai, tieši man ir tas gods atjaunotajā Latvijā pirmpublicēt šos muzeja krātuvēs uzietos vēsturiskos zīmējumus. Pirmie to uzzināja semināra apmeklētāji Ventspils bibliotēkā,” turpina Kristaps Baņķis.

Ar Sprīdīša attēliem var iepazīties www.numerologi.lv/sakums/spriditis-apcelo-latviju/.

Atgādinām, ka šogad Numerologi.lv plaši atzīmē Annas Brigaderes jubileju ar Latvijas bibliotēkām publiski pieejamu numeroloģijas apmācības datorprogrammas dāvinājumu. Akcijai nav noilguma un šobrīd numeroloģijas studijas publiski pieejamas jau vairāk kā 50 vietās.

Skolām būtu interesanti stundās vai izpētes projektos izmantot mājaslapā pieejamo Annas Brigaderes 30. gadu un mūsdienu horoskopa analīzes prezentāciju. Tāpat pieejama LTV raidījuma “Nacionālie dārgumi” diskusija par rakstnieces mūžu un devumu latviešu literatūrā.

Kristaps Baņķis gadā aicina skolas un bibliotēkas dažādu projektu ietvaros izmantot iespēju pieaicināt numerologu publiskam lasījumam, apmācības ciklam “Sprīdīša ceļš: kāds astroloģiski un numeroloģiski gaidāms 2012. gads Latvijā, pasaulē un katram individuāli”.

Kristaps Banķis ir sertificēts numerologs, Latvijas numerologu biedrības dibinātājs un vadītājs. Kristapa Baņķa izstrādātā numeroloģijas datorprogramma ir unikāla ne tikai Latvijas mērogā, bet arī uzsākusi savu ceļu pasaulē ar mājaslapas www.numoabc.com palīdzību.

Preses relīzes un foto adrese internetā:

http://www.prmail.lv/2011/12/pirmpublicets-pirmais-spriditis.html