2012. gada nogalē tika izdota Ilustrētā skuju koku enciklopēdija, kuras pilns nosaukums ir “Royal Horticultural Society Encyclopedia of Conifers: A Comprehensive Guide to Cultivars and Species”.

 

Ilustrētā skuju koku enciklopēdija is šobrīd pasaulē lielākais un pilnīgākais izdevums, kurā ir aprakstīti un ilustrēti visi zināmie ziemcietīgie un tropiskie skuju koki.

 

Enciklopēdijas divos sējumos, 1500 lappusēs ir uzskaitītas un aprakstītas visas 615 skuju koku sugas un vairāk kā 8000 šķirnes. Tā ir bagātīgi ilustrēta un ietver vairāk kā 5000 augstas kvalitātes fotogrāfijas, kuras tika uzņemtas dažādu Eiropas un pasaules valstu dārzniecībās, kokaudzētavās un skuju koku kolekcionāru dārzos. Lai sniegtu  pilnīgāku priekšstatu par augu, fotogrāfijās tiek attēlots tā kopskats, kā arī atsevišķas to detaļas. Lai parādītu augu krāsas un tekstūras izmaiņas vasaras un ziemas periodā, daudzi stādi tika fotografēti atšķirīgos gadalaikos. Darbs pie Enciklopēdijas ilga 7 gadus.

 

Vairāk informācijas par izdevumu ir pieejama Enciklopēdijas mājaslapā www.coniferworld.com.

 

Ilustratīvās enciklopēdijas autori ir Latvijā jau pazīstamais autors un skuju koku kolekcionārs Āris Auders, kas iepriekš ir sarakstījis grāmatu “Dārzs” un Lielbritānijas Skuju koku biedrības priekšsēdētājs Dereks Spicers. Enciklopēdija tika izdota sadarbībā ar Anglijas Karalisko dārzkopības biedrību (Royal Horticultural Society), kas ir lielākā dārzkopības asociācija pasaulē. Tās izdošanā atbalstu autoriem sniedza arī citi pasaulē atzīti speciālisti, kā, piemēram, Lawrie Springate, RHS Starptautiskā skuju koku reģistra reģistrārs (2004 -2009).

 

Izdevums tika augsti novērtēts dažādu nozaru profesionāļu vidū par ko liecina virkne publikāciju ārzemju presē kā, piemēram, izdevumos Horticulture Week, The Sun, Garden Design Journal u.c. Ar publicētajām recenzijām var iepazīties mājaslapas sadaļā Reviews & Publications www.coniferworld.com/reviews.php.

 

Sīkāka informācija par Enciklopēdiju:
Pilns nosaukums: “Royal Horticultural Society Encyclopedia of Conifers. A Comprehensive  Guide to Conifer Cultivars and Species”;

  • Autori: Aris G. Auders, Derek P. Spicer;
  • Izdevējs: Royal Horticultural Society sadarbībā ar Kingsblue Publishing Limited;
  • Izdošanas gads: 2012;
  • ISBN: 9781907057151;
  • Valoda: Angļu;
  • Izmērs: 330×265 mm;
  • Formāts: Cietie vāki;
  • Sējumu skaits: 2;
  • Lappušu skaits: 1500;
  • Krāsaino fotogrāfiju skaits: virs 5000

 

Akcijas ietvaros mēs piedāvājam Latvijas bibliotēkām iegādāties Ilustrēto skuju koku enciklopēdiju par īpašu cenu 132 Ls (ieskaitot 12% PVN). Akcija spēkā veicot pasūtījumu līdz 30. jūnijam.

 

Lai veiktu pasūtījumu, lūdzu ieejiet Enciklopēdijas mājaslapā www.coniferworld.com un lapas apakšā kreisajā pusē laukā Promotional code  ierakstiet akcijas kodu LIBRARY13, uzklikšķiniet uz pogas Submit un aizpildiet pasūtījuma pieteikuma formu. Pēc pasūtījuma pieteikuma formas aizpildīšanas mēs ar Jums sazināsimies, lai vienotos par pasūtījuma detaļām.

 

Akcijas ietvaros Enciklopēdija ir apskatāma un iegādājama mūsu tirdzniecības partnera SIA Jānis Roze lielākajās grāmatnīcās gan Rīgā, gan citās Latvijas pilsētās.