“Internets piedāvā milzīgas iespējas, lai satiktos un būtu solidāri. Tas ir kaut kas tiešām labs, Dieva dāvana,” savā pirmajā Pasaules komunikācijas dienas vēstījumā, ar kuru ik gadu klajā nāk pāvesti, norādīja Francisks.

 

“Droši kļūsim par šīs digitālās pasaules pilsoņiem. Lai mūsu saziņa ir kā balzams, kas atvieglo sāpes, un kā labs vīns, kas iepriecina sirdis.”

 

“Kā es to bieži esmu novērojis – ja ir jāizdara izvēle starp savainotu baznīcu, kas iziet ielās, un baznīcu, kas cieš no iegrimšanas sevī, es noteikti izvēlos pirmo,” viņš atzina.

 

“Šīs “ielas” ir pasaule, kur dzīvo cilvēki un kur viņus var sasniegt kā efektīvi, tā emocionāli. Digitālais lielceļš ir viens no tiem, ielas burzma ar cilvēkiem, kas bieži vien ir sāpinoši, vīriešiem un sievietēm, kas meklē glābšanu un cerību.”

 

Francisks gan arī brīdināja cilvēkus – nedrīkst pieļaut, ka vēlme būt savienotam ar digitālo pasauli 24 stundas diennaktī izolē viņus no sabiedrības.

 

“Nav pietiekami būt par digitālā lielceļa garāmgājēju, vienkārši “pieslēgties”. Kontaktiem ir jāizaug par īstu tikšanos,” viņš norādīja.