UX ir pasaulē aktuāla pieeja pakalpojumu un produktu radīšanā, ko aizsāka Apple un Google, fokusējoties uz savu produktu lietošanas ērtumu. Šobrīd UX ir veiksmīgākais metožu kopums, radot jebkuru jaunu produktu vai e-pakalpojumu, lai iekarotu mērķauditorijas simpātijas un uzticību jebkuram uzņēmumam.

 

Konferencē varēs apgūt veidus, kā veidot ērtāk lietojamus un intuitīvus portālus, e-veikalus, e-pakalpojumus, kas atvieglo lietotāju mērķu sasniegšanu, vairo apmierinātību un uzlabo biznesa apjomus.

 

Konferencē vadošu Eiropas ekspertu prezentācijas mīsies ar praktiskām nodarbībām un vietējiem labās prakses piemēriem:

  • pasaulē populārākā interneta žurnāla web dizaineriem un izstrādātājiem “Smashing Magazine” dibinātājs un autors Vitaly Friedman no Vācijas stāstīs un vadīs praktiskas nodarbības par Responsive web design – vienota risinājuma veidošanu datoram, planšetei un viedtālrunim;
  • psiholoģijas doktors, e-komercijas eksperts no Lielbritānijas Mo Syed ievadīs tīmekļa lietotāju psiholoģiskajos modeļos – kā cilvēki uzvedas digitālajos kanālos un kā veicināt klientu iesaisti. Mo Syed arī vadīs praktisku nodarbību par e-komercijas pārdošanas rezultātu (conversion rate) uzlabošanu;
  • UX konsultante un lektore no Dānijas Trine Falbe Larsen iezīmēs lietotāju orientētu dizaina un izstrādes procesu kā ieguvumu biznesam;
  • ar pieredzi, veidojot lietotājiem ērtāku un draudzīgāku internetbankas lietotāju vidi un praktiskiem padomiem, kā veikt lietotāju testēšanu, dalīsies Līga Lētiņa, “Cube Systems” lietojamības eksperte;
  • ar pieredzi izveidojot vienotu UX metodoloģiju valsts pārvaldes e-pakalpojumiem Lietuvā dalīsies Ramune Norkute, aģentūras “Idea Code” vadītāja.

 

Konferencē ir gaidīti e-komercijas, pašapkalpošanās un e-kanālu vadītāji, uzņēmumu vadītāji, IT speciālisti un analītiķi, klientu attiecību vadītāji, mārketinga speciālisti, interneta vietņu satura autori, dizaineri, izstrādātāji, studenti, kā arī ikviens, kam interesē veidot savu tīmekļa risinājumu orientētu uz lietotāju vajadzībām un caur to veicināt savu biznesu.

 

Rīkotāju mērķis ir veicināt Latvijā plašāku izpratni par lietojamības pamatprincipiem, lai vairotu uz lietotāju ērtībām orientētu e-risinājumu veidošanu gan privātajā, gan publiskajā sektorā.

 

Dalības maksa – 50.00 EUR, studentiem – 20 EUR.

 

Vairāk par konferenci un reģistrācija: www.uxriga.lv .

 

Konferenci rīko Cube Systems ar Latvian IT Cluster un The British Council Latvia atbalstu.

 

Cube Systems ir IT risinājumu izstrādātājs, četrkārtējs Latvijas IKT balvas “Platīna pele” ieguvējs, kā arī ieguvis Red Jackets Rising Star balvu – viens no potenciāli eksportspējīgākajiem Latvijas uzņēmumiem. “Cube Systems” jau iepriekš piedalījies Baltijas konferences “World Usability Day” rīkošanā Tallinā.

 

Informatīvi atbalsta portāli TvNet un Kas Jauns, kā arī Techhub, žurnāli “Ir” un “Ir Nauda”.

 

Lietojamība (usability) un lietotāju pieredzes veidošana (user experience) ir IT sistēmu un e-komercijas, kā arī pašapkalpošanās vietņu veidošanas pieejas, kas palīdz veidot gala lietotājiem ērtas, intuitīvas un viegli lietojamas tehnoloģijas, interneta vietnes un to pakalpojumu lietošanu.

 

User Experience ir pasaulē aktuāla pieeja, kur izzinot un ņemot vērā lietotāju pieņēmumus, attieksmes, vajadzības zināma produkta vai e-pakalpojuma lietošanā, rod veidus kā sarežģītas tehnoloģijas veidot lietotājam saprotamas, tādējādi vairo to izmantošanu un caur to īpašnieka biznesa mērķus.