Latgales Centrālā bibliotēka ir sarūpējusi valsts svētku dāvanu saviem lasītājiem un augstvērtīgas latviešu oriģinālliteratūras cienītājiem – 15. novembrī plkst. 12.00 bibliotēkas Nozaru literatūras sektorā vecāko klašu skolēniem un pieaugušajiem interesentiem būs iespēja tikties ar populāro latviešu rakstnieku Paulu Bankovski sarunai par apgāda “Dienas Grāmata” vēstures romānu sērijā “Mēs. Latvija, XX gadsimts” iznākušo romānu “18”. Sižetiski tas saistīts ar Latvijas valsts dibināšanas laiku – 1917./1918. gada notikumi ir fons jauna latviešu kareivja gaitām un tās pavadošām pārdomām par valstiskuma ideju un šī ideāla reālo iemiesojumu. Grupu apmeklējumus lūgums iepriekš pieteikt pa tālruni 654 76345.


No 12. līdz 21. novembrim Latgales Centrālā bibliotēka piedāvās arī novadmācības stundu “Skan, Latvija, tavs vārds!”. Pasākums ļaus iepazīties ar 1918. gada 18. novembra vēsturiskajiem notikumiem Latvijā, akcentēti pievēršoties Latvijas Tautas padomes un pirmās Latvijas Pagaidu valdības izveidei, kā arī atklājot simtgadīgo stāstu, kurš iemūžināts vienīgajā Latvijas valsts dzimšanas vizuālajā liecībā – V.Rīdzenieka fotogrāfijā. Pieteikšanās pa tālruni 654 26422.


Neiztrūkstoši arī Latgales Centrālās bibliotēkas filiālēs bērniem, jauniešiem un pieaugušajiem lasītājiem tiks piedāvāta virkne svētku pasākumu, tostarp grāmatu lasījumi, animācijas filmas seanss, radoša darbnīca, erudīcijas spēle un viktorīna, un vēl daudz kas cits. Sīkākas ziņas par pasākumu norises laiku, mērķauditoriju, tematisko ievirzi un pieteikšanos programmā.


Patriotu mēneša pasākumu publicitātes vajadzībām Latgales Centrālajā bibliotēkā un filiālēs to laikā var tikt veikta filmēšana un fotografēšana.

 

 
Informāciju sagatavoja:

Inga Gedžūne

Latgales Centrālās bibliotēkas sabiedrisko attiecību vadītāja

Tālr.: 65476345

E-pasts: inga.gedzune@lcb.lv

www.facebook.com/lcb.lv