Latviešu valodas aģentūra kafejnīcā Grauzdētava (Rocket Bean Roastery (Rīgā, Miera ielā 29)) š.g. aprīlī uzsāka ikmēneša sarunu ciklu “Miera ķēķis. Kas stāv aiz teksta?” Katra mēneša trešajā trešdienā plkst. 18.00 notiek rakstnieku un dzejnieku sarunas par valodas un literatūras profesionālajiem jautājumiem.

 

Sarunu cikla vadītājs – dzejnieks un tulkotājs Guntars Godiņš aicina dažādu paaudžu līdzīgas vai atšķirīgas ievirzes rakstniekus un dzejniekus uz pārdomām par vēstures atspoguļojumu prozas darbos, stila smalkumiem dzejā, literārā darba valodu, bērnu literatūras piedāvājumu un pieprasījumu, par cenzūru un konjunktūru un citiem jautājumiem, kas paliek aiz uzrakstītā un publicētā.

 

Uz ceturto sarunu 19. jūlijā plkst. 18.00 kafejnīcā Grauzdētava, Miera ielā 29 aicināti Inese Zandere un Kārlis Vērdiņš.Tēma: bērnu literatūras uztvere. Ko bērns meklē, ko labprāt lasa? Bērnu literatūras klišejas. Bērna domāšana un piedāvātais teksta materiāls. Ko nozīmē laba bērnu literatūra? Kāds ir pieprasījums? Oriģinālliteratūra un tulkojumi. Pusaudžu grāmatas.

 

Ieeja bez maksas.

Vairāk Latviešu valodas aģentūras mājaslapā www.valoda.lv 
Uz tikšanos pasākumā!

 

Velga Līcīte-Meldere

Latviešu valodas aģentūras projektu vadītāja

Tālr.: 67201684

Rīga, Lāčplēša iela 35-5, LV-1011

E-pasts: velga.licite@valoda.lv

www.valoda.lv