Starts tika dots pie Valmieras muzeja, vienā no Hanzas namiņiem, taču meklējamie objekti aptvēra visu pilsētas teritoriju. Kā atzina dalībnieki – kājām mērot šo ceļu divās stundās bija pagrūti, bet velosipēdistiem uzdevums bija vieglāks.

 

Daudz vietējo iedzīvotāju atzinās, ka nenojauš, kur atrodas fotoattēlos redzamās vietas. Visā trases garumā bija izvietotas arī trīs aktīvas stacijas, kas apliecināja komandu saliedētības spēju, erudīciju, prasmi sadarboties.

 

Uzvaras laurus plūcas komanda “Žubītes un Iveta” (Alise Dvarele, Alise Bramberga, Iveta Dvarele), kas saņēma arī specbalvu nominācijā “Atraktīvākā komanda”. Otrajā vietā ierindojās “Gudrās pūces” (Paula Evelīna Dubova, Justīne Barviķe, Jānis Barviķis juniors, Jānis Barviķis seniors) , kas apbalvotas arī kā “Radošākā komanda”, jo īpaši izcēlās ar vizuālo noformējumu. Godpilno trešās pakāpes diplomu ieguva “Kalnieši ne-mierā”(Pauls Odins Šmits, Jānis Dāvids Šmits, Vineta Šmite, Armands Šmits), bet atzinības balvas savā īpašumā saņēma “Zibenszeļļi”(Juris Volkops, Luka Volkops, Doloresa Volkopa). Tandēms “R&T” (Rudīte Ortlova un Tālivaldis Ortlovs) atzīta kā “Viedākā komanda”, bet “Kefīra paka” (Ingemārs Vekteris, Iveta Vektere, Dārta Vektere, Elza Vektere) tika pie “Fotogēniskākās komandas” titula.

 

VIBJO “Sudraba ZIRG’s” pateicas visiem dalībniekiem, kā arī atbalstītājiem: veikalam “Agate” un “Austris”, salonam “Zaiga”, izlaušanās istabai “Time Machine 1961”, Valmiermuižas alus darītavai, Europe Direct informācijas centram Valmierā un Valmieras integrētajai bibliotēkai.

 

Uz tikšanos Citos pasākumos!

 

Teksta autore: Ieva Bērziņa


Foto autori: Elīna Fjodorova, Denis Kisels.


FOTO