Lasīšanas pasākumi notiek katru trešdienu plkst. 17.00 Galvenajā bibliotēkā. Klausītāju nokļūšanu bibliotēkā un pēc lasījuma mājās nodrošina Kultūras centra mikroautobuss. Katram klausītājam ir savs brīvprātīgais – Ventspils Augstskolas students, kurš lasa priekšā izvēlētos izdevumus – laikrakstus ujn žurnālus. 

 

No vienas puses šāda sadarbība sekmē iedzīvotāju ar īpašām vajadzībām sociālo kontaktu veidošanu un dzīves kvalitātes uzlabošanu, bet no otras puses – pieredzes, savu prasmju un talanta attīstību brīvprātīgā darba veicējiem. 

 

Bibliotēkas un Augstskolas īstenotais projekts Izglītības un zinātnes ministrijas konkursā “Brīvprātīgais 2012” tika atzinīgi novērtēts Kurzemes plānošanas reģionā, iegūstot nomināciju “Brīvprātīgo magnēts”.

 

Atgādinām, ka Galvenajā bibliotēkā iedzīvotāji ar redzes problēmām var bez maksas izmantot specializētus palīglīdzekļus – datoru ar ekrāna palielinošo un lasošo palīgprogrammu Zoomtext un lasīšanas lupu. Piedāvājam arī izdevniecības Apostrofs sērijā “Klausāmgrāmatas” izdotās audiogrāmatas.

 

Lai darītu dzīvi interesantāku un aktīvāku, izmantotu piedāvātās iespējas, Ventspils bibliotēka aicina apmeklēt bibliotēku un pieteikties uz trešdienas lasījumiem cilvēkus ar redzes problēmām!

 

Pieteikšanās trešdienas lasījumiem pa tālr. 63623598, e-pasts bibilioteka@ventspils.gov.lv