2018.gada 23.augustā plkst. 17:30-19:30 norisināsies projekta noslēguma pasākums, kura laikā interesentiem būs iespēja iepazīties ar veiktajiem uzlabojumiem OCB lasītavās. Projektu finansē Ogres novada pašvaldība.

Projekta ietvaros ir veikta virkne aktivitāšu, tādējādi padarot OCB telpas mājīgākas un ģimenēm ar bērniem piemērotākas. OCB Bērnu literatūras nodaļas krājums papildināts ar vairāk kā 200 grāmatām, kuras izvēlētas, balstoties uz Ogres māmiņu kluba dalībnieku ieteikumiem. Tāpat padomāts par pašiem mazākajiem OCB Bērnu literatūras nodaļas lasītavas apmeklētājiem, piedāvājot dažādas interesantas rotaļlietas. Iegādātās rotaļlietas tiks izvietotas arī OCB Pieaugušo literatūras nodaļas lasītavā, tādējādi nodrošinot iespēju jaunajiem vecākiem nodarbināt savus bērnus laikā, kad nepieciešams apmeklēt lasītavu mācību vai darba vajadzībām. Padomāts arī par mazāko OCB apmeklētāju pamatvajadzībām, piedāvājot ērtu pārtinamo virsmu, kā arī pielāgojot OCB Bērnu literatūras nodaļas labierīcības. OCB gaiteņi un telpu sienas papildinātas ar košiem Ogres mākslas skolas un Ogres Valsts tehnikuma audzēkņu gleznojumiem. Savukārt OCB Bērnu literatūras nodaļas telpās turpmāk būs pieejami maziem bērniem piemēroti galdi un krēsli, kuru dizainu pilnveidojusi māksliniece Evija Krīgere.

Projekta gaitā īstenots arī bērnu zīmējumu un stāstu konkurss “Manu burtu vasaras piedzīvojumi”, kurā piedalījās 14 bērni vecumā no 4 līdz 7 gadiem. Konkursa dalībniekus projekta noslēguma pasākumā sveiks konkursa atbalstītāji – bērnu izklaides centrs “Džungļu parks”, rotaļu laukums “Bumbotava”, kafejnīca “KasPar”, radošā tipogrāfija “Digitālā pele” un SIA “Fazer Latvija”.

Tāpat projekta noslēguma pasākumā tiks sveikti OCB organizētā konkursa “Jubilejas torte Ogrei” laureāti.

Pirmsskolas vecuma bērnu vecākiem tiks piedāvāta informatīva bezmaksas lekcija par bērnu lasītprasmes apguves veicināšanu. Lekciju vadīs Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra vadītāja Silvija Tretjakova. Pieteikšanās: https://ej.uz/w3a7 (vietu skaits ierobežots).

***

Ogres māmiņu klubs ir neformāla vecāku apvienība, kas savu darbību uzsāka 2016.gada jūnijā. Apvienības darbības mērķis ir Ogres novada ģimeņu dzīves kvalitātes uzlabošana, pilnveidojot pilsētas sociālo infrastruktūru atbilstoši vecāku un bērnu vajadzībām. Kopš Ogres māmiņu kluba izveidošanas tam ir pievienojušies jau 1700 vecāki. Vairāk informācijas par projektu un Ogres māmiņu klubu: www.facebook.com/OgresMaminuKlubs.