Projekts guvis atbalstu 650,00 euro apmērā.

 

Projekta mērķis ir popularizēt un parādīt Saldus novada bibliotēku dažādību un unikalitāti, piedāvātās iespējas sabiedrībai, veidojot foto izstādes fiziskajā un virtuālajā telpā.

 

Projekta laikā notiks vairākas aktivitātes, kas būs vērstas gan uz bibliotēku popularizēšanu, gan sabiedrības iesaisti. Projekta vienojošais elements ir fotogrāfija, bibliotēka, grāmata un lasīšana.

 

Projekta realizēšanās tiks iesaistītās visas Saldus novada publiskās bibliotēkas un sabiedrība.

 

Projekta laikā notiks foto akcija “Vienu dienu bibliotēkā”, kuras laikā fotogrāfs Māris Grasmanis viesosies Saldus novada bibliotēkās un veiks to foto fiksāciju, lai iegūtu bibliotēku fotogrāfijas publicitātei un izstādei “Saldus novada Gaismas pilis”.

Sabiedrība tiks aicināta iesaistīties akcijā “Pieķēru lasot…”, kurā aicināsim Saldus novada iedzīvotājus izstādei “Pieķēru lasot…” iesūtīt fotogrāfijas, kurās attēlots lasīšanas process – tiešā nozīmē un pārnestā nozīmē. Ar tiešo nozīmi domājot grāmatu, preses un citu izdevumu lasīšanu, pārnestā nozīmē cita veida lasīšana.

Sadarbībā ar Kursīšu kultūras darba organizatori, amatierteātri “Kodols” un režisori Sanitu Vītolu tiks veidots izstāžu atklāšanas pasākums “Grāmatu sardzē”.

 

Projekta laikā tapušās izstādes “Saldus novada Gaismas pilis” un “Pieķēru lasot…” būs apskatāmas Kursīšu bibliotēkā un pēc projekta noslēguma ceļos pa citām Saldus novada bibliotēkām.

 

Tāpat projektā ar virtuālajām galerijām un interesantu aprakstu par bibliotēkām tiks papildinātas bibliotēku mājas lapas, sociālie tīkli un citas interneta vietnes, lai popularizētu Saldus novada bibliotēkas un to darbību.

 

Projektu finansē biedrības “KIT”, “Kursīšu attīstības biedrība “KABata”, atbalsta Saldus novada pašvaldības Kursīšu pagasta pārvalde un Saldus novada bibliotēkas.