Konferences otrajā daļā – plkst. 15.00 tiks pasniegta ikgadējā Voldemāra Caunes balva „Gada bibliotekārs darbā ar bērniem un jauniešiem”.

 

Kurzemes bibliotekāru konference ir nozares speciālistu nozīmīgs gada notikums. Konferences galvenais mērķis ir atgādināt sabiedrībai bibliotēkas un grāmatas svarīgo lomu publiskajā telpā, akcentēt bibliotēkas lomu šodien un ļaut ielūkoties bibliotēkas attīstības prioritātēs. Bibliotēkas ir lepnas ar savu vēsturisko mantojumu un ar cilvēkiem, kuri palīdz padarīt šīs vērtības pieejamas apkārtējiem, tās ir nozīmīgs informācijas, kultūras un izglītības centrs. Mūsdienīgas bibliotēkas ir tās, kuras iet kopsolī ar šo laiku un ir gatavas, pieņemot un īstenojot jaunus izaicinājumus, mainīties.  

 

Konferenci atklās Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas direktore Ilga Erba, ar uzrunu piedalīsies Liepājas pilsētas Kultūras pārvaldes vadītājs Juris Jirgens. Ar lasījumiem konferencē piedalīsies LNB Bibliotēku attīstības centra vadītāja Māra Jēkabsone un LNB Bibliotēku attīstības centra galvenā bibliotekāre Marlēna Krasovska „Tehnoloģijas bibliotēkās vai bibliotēka tehnoloģijās: inovatīvi bibliotēku pakalpojumi”, dr. phil. Atis Zakatistovs „Inovācijas un pārmaiņu vadība bibliotēkā”.

Konferences otrajā daļā tiks pasniegta ikgadējā Voldemāra Caunes balva „Gada bibliotekārs darbā ar bērniem un jauniešiem”. To piešķir reizi gadā bibliotekāriem, kuri vispārliecinošāk, aktīvāk un sekmīgāk veicina jaunās paaudzes iesaistīšanu bibliotēku pakalpojumu izmantošanā, motivējot bērnus un jauniešus vairāk lasīt, mācīties un attīstīt savas radošās spējas. Šo balvu 2007. gadā nodibināja Liepājas Centrālā zinātniskā bibliotēka, atzīmējot Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas 230. gadskārtu un bērnu bibliotēkas 60. gadskārtu, un godinot Voldemāra Caunes ieguldījumu tās dibināšanā.

 

Konferencē piedalīsies bibliotekāri no Kurzemes – Liepājas, Kuldīgas, Saldus, Talsu un Ventspils pilsētas un novadiem. Vienlaicīgi konference klātesošajiem piedāvās iespēju dibināt jaunus kontaktus, veicinās interesantu, radošu ideju īstenošanu dzīvē, aktualizēs un popularizēs bibliotēkas un bibliotekāra lomu un nozīmi publiskajā telpā, daudziem klātesošajiem konference būs atkalredzēšanās prieks.

 

PROGRAMMA