Papildus tam būs apskatāma un noklausāma izstāde “Karavīra dzīves stāsts” (no plkst. 15.00), savukārt pie ugunskura ikviens interesents varēs piedalīties sarunās par Brīvības cīņām, leģionāriem un par to, ko katram nozīmē būt savas zemes patriotam. Bibliotēka aicina apmeklēt pasākumu, jo tam būs arī īpaši nostalģiska nozīme, jo Latvijas Neredzīgo bibliotēka pamet savu ēku un pārceļas uz jaunām pagaidu telpām.

 

Latvijas Neredzīgo bibliotēka turpina 2016. gadā Latvijas 100-gades ietvaros aizsākto tradīciju “Svecīšu aizdegšana Strazdumuižā”, kas šogad veltīta tematiskajam ciklam “Latvijas valstiskuma veidošanās ceļi”. Tās pamatā ir aicinājums un iespēja arī redzes invalīdiem aizdegt sveces Strazdumuižā un doties kopīgā lāpu gājienā, kā arī uzzināt par cilvēkiem, kuri piedalījās Brīvības cīņās, lai nodrošinātu Latvijas valsts veidošanu.


Pasākums sāksies plkst. 15.00 ar izstādi “Karavīra dzīves stāsts” par latvju karavīriem no 1918. gada līdz mūsdienām. Izstādē būs apkopotas fotogrāfijas ar vēstures liecībām par 22 karavīriem. Sakarā ar to, ka bibliotēka 11. novembrī, kas ir sestdiena, lasītājiem būs slēgta, tad izstādes eksponāti tiks izvietoti uz bibliotēkas kolonnām, lai tie būtu apskatāmi ikvienam interesentam. Izstāde būs sadalīta 3 daļās:

  • “Latvijas brīvības cīņas. 1918.-1921. gads”;
  • “Otrais Pasaules karš. 1939.-1945. gads”;
  • “Latvija NATO, NATO Latvijā”.

 

Lai nodrošinātu apmeklētājiem ar redzes traucējumiem izstādes pieejamību, būs atvērts bibliotēkas foajē, kur varēs saņemt izstādes eksponātu aprakstus Braila rakstā vai noklausīties tos audio formātā.

 

Lāpu gājiens, kā ierasts, sāksies plkst. 17.00 no Strazdumuižas parka. Tā kā šogad bibliotēkai ir jāpamet sava ēka un jādodas uz jaunām telpām, tad šī gada lāpu gājiena maršruts tika pagarināts, lai dalībnieki varētu iepazīties ar jauno maršrutu uz bibliotēku. Gan lāpas, gan svecītes bibliotēka nodrošinās pati, atliek vien līdzi paņemt labu garastāvokli un vēlmi kopīgi atzīmēt Lāčplēša dienu Strazdumuižā.

 

Pasākumu atbalsta: Rīgas dome.

 

Informāciju sagatavoja:

Gunta Bite

«Svecīšu aizdegšana Strazdumuižā. Sarunas pie ugunskura» producente

tel.: 67522131, mob.t.: 29137112

gunta.bite@neredzigobiblioteka.lv

www.neredzigobiblioteka.lv