Lukjaņenko ietilpst labāko Krievijas rakstnieku desmitniekā. Viņš ir visu Krievijas un vairāku ārvalstu prēmiju laureāts fantastikā, viņa grāmatas ir tulkotas vairāk nekā 20 valodās. Jau 1999.gadā viņš ir kļuvis par gados visjaunāko “Aelitas” ieguvēju – tā ir visvecākā prestiža Krievijas prēmija, ko piešķir par kopējo ieguldījumu fantastikas attīstībā. Pēc viņa grāmatām ir uzņemtas trīs filmas: “Nakts sardze”, “Dienas sardze” un “Aziris Nuna”.

Lukjaņenko principiāli noraida politiku, taču labprāt runā par to. Viņš vada autora sleju interneta avīzē “Vzgļad”, aplūkojot neparastā rakursā gan aktuālas problēmas, gan mūžīgus jautājumus, kas satrauc rakstnieka un pilsoņa dvēseli.

2009. gadā, atbraucot uz Tallinu, Lukjaņenko svinīgi iestājās organizācijā “Nakts sardze”, kas aizstāvēja Bronzas karavīra pieminekli no nojaukšanas. Toreiz rakstnieks apsolīja, ka piektajā grāmatā, kura noslēgs ciklu par “Sardzēm”, viņš izmantos sižetu, kas būšot saistīts ar Igauniju: grāmatā būšot vilkači, kas runā ar igauņu akcentu.

“Cilvēkam ļoti sarežģīti dzīvot pasaulē, kurā tikai nedaudziem ir iespēja atklāti pateikt, ko viņi domā. Situācija visās valstīs ir apmēram vienāda. Un kaut kādas ilgas pēc lielākas skaidrības un vienkāršības arī noved pie fantastikas, jo tā ir literatūra, kur labais uzvar ļauno, morāles orientieri ir nepārprotami un cīņa notiek atklāti un godīgi,” tā S. Lukjaņenko.

Uz tikšanos tiek aicināti visi, kam patīk literatūra: žurnālisti, skolotāji, studenti, bibliotēku darbinieki un sociālās fantastikas cienītāji.

Tikšanās notiks 8. decembrī plkst.17.00 viesnīcas “Rīga” konferenču zālē (Rīgā, Aspazijas bulvārī 22).

Ieeja ir bez maksas, taču ir nepieciešams pieteikties iepriekš. Lūdzam vērsties pie pasākuma moderatoriem, e-pasts: format.a3.latvia@gmail.com