Nadežda Krivohižina ir dzimusi Daugavpilī un ieguvusi izglītību Daugavpils Universitātē. Kopš 2000. gada darbojas kā brīvmāksliniece. Glezno paneļglezniecības tehnikā reālisma, ekspresionisma un abstrakcionisma žanros. Mākslinieces smalkā krāsu uztvere ļauj veiksmīgi izmantot gan eļļas krāsas, gan akvareļus un pasteļkrāsas.

 

Nadeždas Krivohižinas darbi ir tematiski daudzveidīgi – abstrakcijas, ainavas, portreti, klusā daba u.c. Tos caurstrāvo viegls lirisms un harmonija. Mākslinieces gleznas tiek raksturotas kā mēmas liecinieces, kas izteiksmīgi pavēsta vārdos neizsakāmo. Pati māksliniece atklāj, ka viņas daiļrade ir dziļi personisku pārdzīvojumu atveidojums un mēģinājums tvert un atspoguļot apkārtējās pasaules skaistumu.

 

Kopš 2003. gada Nadežda Krivohižina ir aktīva mākslas izstāžu dalībniece. Līdz šim ir notikušas trīs mākslinieces personālizstādes, tai skaitā Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā un Daugavpils Krievu kultūras centrā. Nadežda Krivohižina ir piedalījusies arī deviņās kolektīvās izstādēs, tai skaitā Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā (2013) un Ārzemju mākslas muzejā Rīgā (2009).

 

Nadežda Krivohižina ir starptautiskās mākslinieku un literātu kustības IMAGINE & POESIA dalībniece (Turīna, Itālija), kā arī un starptautisku konkursu un mākslas projektu laureāte. Viņas darbi glabājas privātās kolekcijās Latvijā, Krievijā, Zviedrijā, Polijā un Lielbritānijā.

 

Latgales Centrālajā bibliotēkā Nadeždas Krivohižinas darbi tiks rādīti pirmoreiz. Izstāde būs apskatāma līdz 1. decembrim.