Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļa ir projekts, kas Ziemeļvalstīs šogad notiks jau astoņpadsmito reizi, bet Latvijā – septiņpadsmito. Ziemeļvalstīs (Dānija, Zviedrija, Somija, Norvēģija, Islande) un Baltijas valstīs (Latvija, Lietuva, Igaunija) pasākumu cikls ritēs no 10. līdz 16. novembrim. Tā galvenais uzdevums ir palīdzēt sabiedrībai apzināt un iepazīt Ziemeļvalstu literatūru, kultūru un tradīcijas.

 

Gada vistumšākajā laikā tūkstošiem publisko un skolu bibliotēku Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs iedegs sveces Rītausmas un Krēslas stundās. Bērniem tiks piedāvāti dažādu tekstu lasījumi, stāstu stāstīšana, literatūras izstādes, debates, konkursi, radošās darbnīcas un citi atraktīvi pasākumi.

 

2014. gada Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļas tēma ir īpaši intriģējoša un aizraujoša – “Troļļi Ziemeļos”. Pasākumu dalībniekiem tiks sniegtas dažnedažādas iespējas iepazīt šos teiksmainos radījumus, kas pavedina un vilina, draiskojas un blēņojas, un sauc sev līdzi noslēpumainā brīnumu pasaulē.

 

Arī Latgales Centrālajā bibliotēkā un tās filiālbibliotēkās šīs nedēļas ietvaros piedāvā saistošu pasākumu programmu dažāda vecuma lasītājiem. Bērni varēs iepazīt rakstnieku Tūves Jānsones, Siselas Bēes un Petera Madsena daiļradi, klejot pa troļļu mežu, meklējot pasakaino būtņu pēdas, risināt literāras mīklas un āķīgus uzdevumus,kā arī izmēģināt roku troļļu skulptūru veidošanā.

 

Skolotāji tiek aicināti savlaicīgi pieteikt skolēnu grupas piedāvātajiem pasākumiem, zvanot pa programmā norādīto kontakttālruni.

 

Būsiet mīļi gaidīti Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļas pasākumos mūsu bibliotēkās!