2014. gada 9. novembrī 14.00 Jelgavas Zinātniskajā bibliotēkā (Jelgavā, Akadēmijas ielā 26) notiks tikšanās ar aktieri Kasparu Pūci.

Kaspars Pūce ir pazīstams kā Dailes teātra aktieris, pēdējos gados arī kā atraktīvs Ziemassvētku vecītis, bet uz Jelgavu šoreiz brauc kā grāmatas “Pūcesbērna patiesie piedzīvojumi Padomijā” autors.

Grāmata iznākusi 2013. gada beigās un īsā laikā ieguvusi lielu popularitāti. Tas ir autobiogrāfisks stāsts par to kā 7 mēnešus vecais Pūcesbērns kopā ar mammu Dailu Pūci par pretpadomju darbību tiek izsūtīts uz Pieamūru. Šeit tiek sagaidītas 9 dzimšanas dienas, uzsāktas skolas gaitas un daudz kas piedzīvots. Neraugoties uz skarbo tēmu, grāmata izlasāma vienā elpas vilcienā, jo uzrakstīta asprātīgā valodā, ar Kasparam Pūcem piemītošo ironiju. Grāmatnīcās šo grāmatu būs grūti sameklēt, bet Zinātniskās bibliotēkas krājumos to atradīsiet.

Tikšanos vadīs Latvijas Nacionālās bibliotēkas projektu vadītāja, radio žurnāliste Liega Piešiņa un pasākums notiek Valsts Kultūras Kapitāla fonda finansēta projekta “Rakstnieku un tulkotāju vizītes reģionu bibliotēkās” ietvaros.