2014. gada 12. februārī plkst. 13.00 “Latvijas Neredzīgo bibliotēkā” (Rīgā, Juglas ielā 14) notiks Māra Salēja grāmatas Braila rakstā “Nedaudz vairāk” atvēršanas svētki. Tāpat kā oriģinālizdevumu, arī Braila raksta grāmatas vāku rotā autora zīmētā ilustrācija. Grāmata atvēršanā piedalīsies dziesminieks Jānis Cirvelis un jaunieši, kas piedalās karjeras izglītības akcijā “Ēnu diena” un pieteikušies Ēnot mūsu bibliotēkas Braila raksta nodaļas vadītāju.

 

“Latvijas Neredzīgo bibliotēka” 12. februārī pulksten 13.00 aicina apmeklēt bibliotēkas lasītavu, lai iepazītos ar jaunu grāmatiņu Braila rakstā. Šoreiz tā ir Māra Salēja dzejas grāmata “Nedaudz vairāk”. Kopš autora iepriekšējā krājuma pagājuši 12 gadi. Tagad tas nāk ar kaut ko “nedaudz vairāk” nekā parasti, kā smejas pats autors – ar pievienoto vērtību.

 

Parasti Braila rakstā reproducētās grāmatas tiek iesietas vienkrāsainos vākos, taču šoreiz tā būs ieguvusi māksliniecisku noformējumu ar dzejnieka pašzīmētu ilustrāciju. Grāmata ietilpst vienā sējumā un iesieta metāla spirālēs, kas atvieglo biezo Braila raksta lapu pāršķiršanu un lasīšanu.

 

Pasākuma laikā būs tikšanās ar pašu autoru Māri Salēju, dziesminieku Jāni Cirveli, kurš grāmatas “tituldzejoli” “Nedaudz vairāk” pārvērtis dziesmā un šīs grāmatiņas Braila rakstā atbildīgā redaktore Sarmīte Gromska, kura pastāstīs interesantas lietas par “Nedaudz vairāk” reprodukcijas aizkulisēm.

 

Viens no pasākuma pārsteigumiem būs Ēnu piedalīšanās. Ēnojot Braila raksta nodaļas vadītāju, viņi iegūs zināšanas un priekšstatu par šīs nodaļas darbu un tās papilduzdevumiem, piem., reproducēto grāmatu Braila rakstā reklamēšana, rīkojot atvēršanas svētkus ar autoru piedalīšanos.

 

LATVIJAS NEREDZĪGO BIBLIOTĒKA

 

“Latvijas Neredzīgo bibliotēkas” darbības mērķis ir nodrošināt cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem iespēju lasīt grāmatas viņiem piemērotā veidā: neredzīgo (Braila) rakstā, audiogrāmatas, palielinātā drukā, taktilās (taustāmās) ilustrāciju grāmatas. Bibliotēkai ir gan Braila raksta nodaļa Braila raksta, palielinātas drukas un taktilo grāmatu pagatavošanai, gan Skaņu ierakstu studija, kurā ieskaņo audiogrāmatas.

 

Šī ir Latvijas vienīgā bibliotēka, kas pati izdod grāmatas sava krājuma papildināšanai. Latvijas Neredzīgo bibliotēka atrodas Rīgā, Juglas ielā 14; tai ir septiņas filiāles Balvos, Cēsīs, Daugavpilī, Jelgavā, Liepājā, Rēzeknē un Ventspilī.

 

Papildu informācija:

www.neredzigobiblioteka.lv