Konference veltīta izcilās latviešu rakstnieces Annas Brigaderes 150. dzimšanas dienai un pirmā sievietēm veltītā izdevuma latviešu valodā “Garīgu pērļu rota” 300 gadiem.

Konferences darbs norit piecās sekcijās: 1.sekcija “Teksts sievietei un sievietes teksts baroka un apgaismības laikmetā” (vadītāja profesore Māra Grudule); 2.sekcija “Anna Brigadere un viņas laikmets latviešu rakstniecībā: sieviete un nacionālā kultūridentitāte” (vadītāja profesore Ieva Kalniņa); 3.sekcija “Dzimums un sociokulturālie konteksti mūsdienu literatūrā” (vadītāja profesore Ausma Cimdiņa); 4.sekcija “Feminisms un filozofija: dzīves māksla un dzīve mākslā” (vadītāja profesore Maija Kūle); 5.sekcija “Dzimums un jaunrade krievu literatūrā” (vadītāja profesore Ludmila Sproģe).

Konference notiek Latvijas Zinātnes padomes projekta “Dzimums filozofijā un literatūrā: sievietes devums tradīcijā un jaunradē” ietvaros, un tajā piedalās pārstāvji no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Čehijas, Vācijas, Krievijas.

Konferences rīkotāji: Pētījumu centrs “Feministica Lettica”, LU Humanitāro zinātņu fakultāte, LU Filozofijas un socioloģijas institūts, LU Literatūras folkloras un mākslas institūts.

Konferences programma pieejama LU portālā.