“Sirsniņa prasa, lai bērniņš lasa” mērķis ir nepieļaut, ka Latvijas bibliotēkās tiek apturēta bērnu lasīšanas veicināšanas programma Bērnu/Jauniešu žūrija, kas nodrošina bibliotēkas ar labāko un jaunāko bērnu grāmatu izlasi un interesantu pasākumu programmu. Katru gadu tūkstošiem bērnu tiek iesaistīti grāmatu lasīšanā un vērtēšanā. Pēdējo gadu laikā līdzekļu trūkuma dēļ daudzās Latvijas bibliotēkās Bērnu/Jauniešu žūrijas darbība tika apturēta, lasošo bērnu skaits strauji saruka. Šobrīd projektā saziedotie 9860 lati ļauj nokomplektēt pilnu grāmatu kolekciju un turpināt pilnvērtīgu žūrijas darbību 190 bibliotēkās.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrības valdes priekšsēdētāja Undīne Būde: “Mums ir patiess gandarījums un prieks par labdarības projekta rezultātiem. Priecājamies, ka varam palīdzēt visām bibliotēkām, kuras gaidīja mūsu palīdzību un dot iespēju lasīt bērniem, kuru ģimenes rocība neļauj iegādāties jaunākās grāmatas. Ceram, ka jaunās un lieliskās grāmatas, ko saņems bibliotēkas, radīs un veicinās bērnos lasītprieku!”.

Projektu “Sirsniņa prasa, lai bērniņš lasa” atbalstīja sabiedrībā zināmi cilvēki un par tā vēstniekiem kļuva: Evelīna Strazdiņa, Kārlis Kazāks, Andris Sējāns, Una Gavare, Irīna Pīgozne, Mārtiņš Zemītis, Lauris Liepa, Inese Zandere, Sarmīte Ēlerte, Ilze Dobele, Elīna Bīviņa, Ilze Egle, Toms Auškāps, Dace Vizule, Indra Sproģe, Gatis Rozenfelds, Lienīte Osipova, Aurēlija Anužīte – Lauciņa, Lauris Aleksejevs, Dāvis Auškāps, Ingus Ulmanis, Daina Jāņkalne, Pauls Raudseps. Biedrības aicinājumam palīdzēt bibliotēkām atsaucās arī daudzi uzņēmumi.

Biedrība pateicas visiem “Sirsniņa prasa, lai bērniņš lasa” ziedotājiem, informatīvajiem atbalstītājiem: Diena, Dienas žurnāli, izdevniecībai “Santa” un žurnālam “Mans Mazais”, žurnālam “Pie galda”, www.draugiem.lv, www.ir.lv, www.satori.lv, www.delfi.lv, www.tvnet.lv. Liels paldies izdevniecībām “Zvaigzne ABC”, “Liels un mazs”, “Jānis Roze”, “Lietusdārzs”, “Jumava”, “Zelta grauds”, kuru atsaucība un piedāvātās atlaides ļāva palīdzēt pēc iespējas vairāk bibliotēkām. “

Labdarības projekts “Sirsniņa prasa, lai bērniņš lasa” turpinās, lai palīdzētu bibliotēkām arī nākamajā gadā. Ziedot bērnu grāmatām iespējams portālā www.ziedot.lv vai ieskaitot naudu Biedrības ziedojumu kontos (Swedbank, LV84HABA0551006763188).