To mērķis ir iepazīstināt Latvijas vidusskolēnus ar bibliotekāra profesiju, vairojot tās nozīmības un aktualitātes izpratni sabiedrībā.

“Iespējams, līdz šim pārāk reti esam atklājuši sabiedrībai šīs mūsdienās tik dinamiskās profesijas iespējas un aizkulises. Tādēļ kopīgiem spēkiem vēlamies pastāstīt jauniešiem par sava darba ikdienu, neierastiem, atraktīviem un interesantiem pasākumiem bibliotēkās – par sinerģiju, kas veidojas bibliotekāru un citu radniecīgu un mūsdienu bibliotēkā nepieciešamu profesiju radošas sadarbības rezultātā,” stāsta LNB Bibliotēku konsultatīvā centra galvenā bibliotekāre Anda Saldovere.

Aktivitāšu cikls turpināsies, tikai citā formā – jaunieši ciemosies LNB! 23. aprīlī bibliotēkā viesosies jaunieši no Līvāniem, kuri šo iespēju guvuši iepriekšēja konkursa kārtībā.

Ar skolēniem tiksies un par bibliotekāra profesiju stāstīs vairāki LNB speciālisti. Sarunu iesāks topošie bibliotekāri un viņu pasniedzēji – jaunieši uzzinās daudz jauna ne vien par pašu profesiju, bet arī iespējām apgūt atbilstošas studiju programmas.

Ar skolēniem tiksies LU SZF Informācijas un bibliotēku studiju nodaļas vadītāja Daina Pakalna, bakalaura programmas “Informācijas pārvaldība” 3. kursa students Ronalds Glaudāns, kā arī 1. kursa studenti Zane Meldere un Andris Krūmiņš, kurš guvis jau zināmu darba pieredzi, paralēli studijām strādājot Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālbibliotēkā “Vidzeme”. Abi 1. kursa studenti janvārī piedalījās starptautiskajā “BOBCATSSS” konferencē. Tā ir starptautiska bibliotēkzinātnes studentu organizēta konference, kura šogad no 28. – 30. janvārim notika Čehijas pilsētā Brno. Šī gada tēmas bija dizains, inovācijas un līdzdalība.

Tikšanās turpinājumā notiks ekskursija pa Gaismas pili – plānotas tikšanās un sarunas ar gan nesen diplomus ieguvušiem, gan bibliotekāra profesijā sevi jau pierādījušiem kolēģiem, kā arī iepazīšanās ar citu bibliotēkā nepieciešamu profesiju pārstāvjiem un interesantiem darba procesiem.

Aktivitāšu ciklu īsteno LNB Bibliotēku konsultatīvais centrs sadarbībā ar LU SZF Informācijas un bibliotēku studiju nodaļu.

 
Pasākumu organizē:

Ilze Kļaviņa
Bibliotēku konsultatīvā centra galvenā bibliotekāre
Latvijas Nacionālā bibliotēka
E-pasts: ilze.klavina@lnb.lv

Daina Pakalna
Informācijas un bibliotēku studiju nodaļas vadītāja
LU Sociālo zinātņu fakultāte
E-pasts: daina.pakalna@lu.lv