Pērn grāmatu izstādē jaunus īpašniekus atrada vairāk nekā 9 000 uz Grāmatu maiņas punktu atnestu grāmatu, un izstādes rīkotāji cer, ka arī šogad vēlme dot un iegūt kādu interesantu grāmatu tikai pieaugs un Grāmatu maiņas punktam būs vēl lielāka atsaucība.

 

Grāmatu maiņas punktam savu pienesumu sola Rīgas Centrālās bibliotēkas Repozitārija Apmaiņas fonds, Latvijas Nacionālā bibliotēka, Latvijas Grāmatnieku ģilde, vairākas Latvijas izdevniecības un apgādi, kā arī daudzi Latvijas grāmatu mīļotāji.

 

Kā zināms, no 28. februāra līdz 3. martam Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks gada nozīmīgākais grāmatniecības pasākums – starptautiskā grāmatu un izdevniecību izstāde “Latvijas Grāmatu izstāde 2013″. Ķīpsalā varēs baudīt autoru priekšlasījumus, piedalīties grāmatu atvēršanas svētkos, tikties ar ievērojamiem rakstniekiem, aplūkot daudzveidīgu grāmatu ekspozīciju, iepazīties ar izdevniecību jaunumiem, iegādāties grāmatas par īpaši izdevīgām izstādes cenām un Grāmatu maiņas punktā mainīties ar citu lasītāju grāmatām. Arī jaunajiem grāmatu lasītājiem izstādē būs interesanti, jo ir paredzēti īpaši bērniem rīkoti pasākumi un prezentācijas. Aktuālā Kultūras programma šeit: http://www.bt1.lv/bt1/lbf/?link=00400000

 

28. februārī plkst.12.00 notiks izstādes oficiālā atklāšanas ceremonija, kurā piedalīsies kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende, Latvijas Grāmatnieku ģildes valdes priekšsēdētāja un Starptautiskās Grāmattirgotāju federācijas prezidente Ināra Beļinkaja, Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības BT 1 valdes priekšsēdētājs Viesturs Tīle un “Latvijas Grāmatu izstādes” projekta vadītājs Valts Jirgensons.

 

Pēc atklāšanas ceremonijas ap plkst.12.15 mediju pārstāvji un arī visi interesenti aicināti uz pasākumu “Grāmatniecība 2012 – ko lasījām, ko pirkām, kas priecē un satrauc izdevējus”, kurā Latvijas Grāmatnieku ģildes valdes priekšsēdētāja un Starptautiskās Grāmattirgotāju federācijas prezidente Ināra Beļinkaja un Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas valdes priekšsēdētāja un SIA “Jāņa Rozes apgāds” direktore Renāte Punka stāstīs par pērno gadu un šī gada prognozēm.

 

Izstādi organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Grāmatnieku ģildi un Latvijas Grāmatizdevēju asociāciju.

Vienlaikus Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks starptautiskā izglītības izstāde “Skola 2013″.

 

Izstādes darba laiks

 

28. februārī 10.00 – 18.00

1. martā 10.00 – 18.00

2. martā 10.00 – 18.00

3. martā 10.00 – 17.00

 

Biļetes

 

Ieejas biļetes cena – Ls 0.50

Pensionāriem un invalīdiem – bez maksas!

Bērniem līdz 7 gadu vecumam – bez maksas!

Izstādes “Skola 2013” apmeklētājiem – bez maksas!