2013. gada 28. februārī Rīgā, Ķīpsalas hallē, “Latvijas Grāmatu izstādes 2013” ietvaros no pl. 14:20 līdz pl. 15:00  notiks Brian Green un Edgara Fortiņa prezentācija par grāmattirgotāju datu bāzes attīstību.

 

Starptautiskās organizācijas EDItEUR vadošais konsultants Brian Green “Latvijas Grāmatu izstādes 2013” kultūras programmā 28. februārī pl.14:20 stāstīs par iespējām un priekšrocībām, kādas grāmattirgotājiem sniedz grāmatu tirdzniecības nacionālās datu bāzes, par izdevēju vietu un lomu šajā sistēmā, un atklās citu valstu labās prakses piemērus tam, kādus pakalpojumus tirgotājiem un izdevējiem piedāvā grāmattirgotāju asociācijas Eiropā, kuru rīcībā ir šāda datu bāze. Brian Green ir vadījis starptautisko ISBN aģentūru, kā arī iepriekš bijis EDItEUR izpilddirektors.

 

Latvijas Grāmatnieku ģilde ir partneris starptautiskā projektā “ARROW Plus”, kura mērķis ir pievienot 5 jaunas valstis – Latviju, Lietuvu, Portugāli, Grieķiju un Poliju – ARROW sistēmai. ARROW sistēma nodrošina informāciju par darba tiesību statusu  – bāreņdarbu statusa noteikšanu, komercaprites statusa (ir/nav komecapritē) noteikšanu. ARROW sistēma datus pieprasa un informāciju saņem no valstu nacionālās bibliogrāfijas datu bāzēm, grāmatu tirdzniecības nacionālās datu bāzes (Books in Print – BiP) un reprogrāfiskās reproducēšanas tiesību kolektīvā pārvaldījuma organizācijām (RRO).

 

Jau šī gada rudenī Latvijas Grāmattirgotāju asociācijas rīcībā būs grāmatu tirdzniecības datu bāze un līdz ar to jauni pakalpojumi.

 

Aicinām jūs ieklausīties gan Brian Green stāstījumā par Latvijai līdzīgu valstu veiksmīgu pieredzi datubāzes pakalpojumu izmantošanā un Latvijas Grāmattirgotāju asociācijas pārstāvja Edgara Fortiņa prezentācijā par sagaidāmajām izmaiņām, un saņemt atbildes uz jautājumiem, kādēļ tieši man kā grāmattirgotājam ir svarīgi šajā datubāzē regulāri aktualizēt esošo informāciju un kā tas var veicināt tirdzniecības apjoma pieaugumu.

 

Papildu informācija:

Karīna Bandere
“ARROW Plus”
Projekta vadītāja Latvijā
Mob.tālr. 26446600
www.arrow-net.eu