2018. gada 7.februārī plkst. 12.00 Pārventas bibliotēkā (Tārgales ielā 4, Ventspilī) projektā “Lasāmpietura Pārventā” viesosies maksliniece, grāmatu ilustratore un autore, komiksu māksliniece, scenogrāfe, Latvijas Mākslas akadēmijas ilustrācijas klases pasniedzēja un izdevniecības “Liels un mazs” mākslinieciskā redaktore, dzejas bilžu grāmatu sērijas BIKIBUKS idejas autore un mākslinieciskā redaktore Rūta Briede. 


Māksliniece ir saņēmusi Starptautisko Jāņa Baltvilka balvu bērnu literatūrā un grāmatu mākslā nominācijā “Jaunaudze” par grāmatu “Kaiju karalienes noslēpums” (2017), kurā debitēja arī kā teksta autore. Šī grāmata uzrunā dažāda vecuma lasītājus. “Kaiju karalienes noslēpums” ir stāsts par sevis meklēšanu, spēju paraudzīties uz sevi no malas un, apzinoties savas kļūmes, būt atvērtam to pārvarēšanai, atklājot daudzos noslēpumus, kas mīt katrā cilvēkā. Tas ir stāsts par mīlestību un to, ka daudzkārt labāk ir cīnīties nevis pret kaut ko, bet gan par kaut ko.
Rūta Briede veido arī Leļļu teātra izrāžu scenogrāfiju, drosmīgi ķeras pie eksperimentiem, pētniecības un jaunu tehniku apguves. Tikko Ventspilī bija skatāma   izrāde bērniem “Bruņinieks, kuram sāpēja zobi”, kuras māksliniece ir Rūta Briede. Arī viņas pašas grāmata “Kaiju karalienes noslēpums”  pārtop leļļu teātra izrādē.
Māksliniece piedalījusies komiksu un ilustraciju izstādēs visā pasaulē.


Projektu “Lasāmpietura Pārventā” finansiāli atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds. 


Informāciju sagatavoja:

Vita Ozola

Pārventas bibliotēkas vecākā bibliotekāre

E-pasts: vita.ozola@ventspils.lv

Tālr.: 636 80072