Pasākumā tiks prezentēti pirmā Latvijas bērnu un pusaudžu medijpratības pētījuma rezultāti, skaidrots, kādi faktori ietekmē šīs sabiedrības grupas medijpratības prasmes un kā tās sekmēt.

 
Par KM pasūtītā bērnu un pusaudžu (9-16 gadi) medijpratības pētījuma rezultātiem pasākumā informēs KM Mediju politikas nodaļas eksperte Klinta Ločmele, par pasākumiem, kas plānoti šīs vecumgrupas kritiskās domāšanas un medijpratības prasmju attīstīšanai stāstīs KM Mediju politikas nodaļas vadītāja Aiga Grišāne, savukārt Latvijas Drošāka interneta centra vadītāja Maija Katkovska – par pētījuma rezultātu aspektiem, kas saistīti ar drošību internetā un Drossinternets.lv veikto eksperimentu, kura mērķis bija saprast, vai jaunieši kritiski analizē viedokļa līderu, piemēram, sabiedrībā pazīstamu cilvēku, vēstījumus un vai ir gatavi uz aktīvu līdzdalību, iesaistoties viņu rosinātajās aktivitātēs. Eksperiments veikts sadarbībā ar dzīves stila blogeri Maiju Armanevu un multimākslinieku Kašeru.


Mediju pasākums 6. februārī plkst. 10:00 notiks Latvijas valsts simtgades informācijas centrā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (Mūkusalas iela 3, Rīga).

Forums “Es esmu internetā! Es piedalos” norit Drošāka interneta dienas ietvaros, tajā eksperti ar jauniešiem diskutēs par bērnu un jauniešu spēju kritiski izvērtēt informāciju, piedaloties internetā notiekošajās aktivitātēs, radot un daloties ar interneta saturu.

 

 
Papildu informācijai:


Lita Kokale

Kultūras ministrijas

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Tālr.: 67330343, 26469946

E-pasts: Lita.Kokale@km.gov.lv


Kaspars Līcītis

Latvijas Drošāka interneta centra

Preses sekretārs

Tālr.: 29660003

E-pasts: kaspars.licitis@gmail.com