Izstādē skatāmas Latvijas muzejiem un atsevišķiem māksliniekiem – piem. B. Bērziņš, S. Vidbergs, G. Klucis, F. Maļavins, īpaši veidotie suvenīri. Tāpat skatāmas arī uzņēmuma “Kultūras suvenīri” veidotās suvenīru līnijas Rīgas vēstures un kuģniecības muzejam.

Fonds nodibināts 2010. gada aprīlī, lai popularizētu Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) un Latvijas kultūras vērtības. Katrā Latvijas muzejā ir atšķirīgas nacionālās bagātības, kas pelnījušas, lai ar tām lepotos, lai aicinātu tās aplūkot, iepazīties, izprast un izjust kā Latvijai piederīgas vērtības.

Šajā ekspozīcijā apsktāma neliela daļa suvenīru, kuros izmantota LNMM ietverošo muzeju – LNMM, Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzeja, mākslas muzeja “Rīgas Birža” kolekcijā esošo mākslas darbu vai mainīgo ekspozīciju gleznu, grafiku, tēlniecības, dekoratīvās mākslas darbu reprodukcijas, radot suvenīru līnijas konkrētai izstādei vai māksliniekam. Suvenīrus darinājuši autori: Frančeska Kirke, (G. Kluča kolekcija), Sandra Ošiņa, (F. Maļāvina un G. Kluča kartiņas) Brigita Zelča un Kristaps Grundšteins (BB kolekcija), Inese Pētersone, Irēna Vipule, Daina Zvanītāja (porcelāns), Daina Vītoliņa, Gints Mālderis (kolekciju konceptuālā izveide). Izstādē eksponētas arī uzņēmuma “Kultūras suvenīri” veidotās suvenīru līnijas Rīgas Vēstures un Kuģniecības muzejam.

Mākslinieciskās kvalitātes garants ir ideja, saturs, laba gaume, kvalitāte un pieejamība. Muzeja suvenīrs var būt piemiņas lieta par labu izstādi vai iepatikušos mākslinieku, sveiciens no ceļojuma mājās palicējiem vai reprezentatīva dāvana, kas simbolizē nacionālo kultūru. Muzeju suvenīri ir dod iespēju skatītājiem labāk iepazīt un vienlaikus arī citās zemēs popularizēt Latvijas profesionālo mākslu. Sevišķi aktuāli tas kļūst, tuvojoties 2014.gada notikumiem, kad Rīga kļūs Eiropas Kultūras galvaspilsēta.

Izstāde notiek festivāla “Dizains.Nākotne 2011” ietvaros. Plašāka informācija: www.dic.lv

Festivāls DizainsNākotne 2011 notiek no 1.-31. oktobrim Rīgā, Cēsīs, Valmierā un Ventspilī. Festivāla programmu veido Latvijas mūsdienu dizaineru darbu ekspozīcijas, ārvalstu dizaina izstādes, lekcijas un radošās darbnīcas, 3. Rīgas starptautiskā jauno dizaineru biennāle.

Organizē: Latvijas Nacionālā mākslas muzeja zīmola fonds sadarbībā ar Dizaina informācijas centru.

Pateicamies atbalstītājiem un sadarbības partneriem: VKKF, Rīgas Domes Izglītības kultūras un sporta departaments, grantu programma “Atspēriens”, EPSON, Pieci Ezeri”, “Sadolin Krāsu grupa”.

Personīgs paldies: Artai Goldbergai, Aināram Eglem, Mārai Lācei, Daigai Upeniecei, Baibai Vanagai, Alīdai Krēsliņai, Klārai Radziņai un Dimitrijam Tverdovam par sadarbību izstādes tapšanā.

Informē: “Dizaina Studija”, “Pastaiga”, www.arterritory.com

Papildu informācija:

Daina Vītoliņa

e-pasts: daina.vitolina@dic.lv

Tālr.: 29556087

Inese Pētersone

e-pasts: inese_petersone@inbox.lv

Tālr.: 26467122